Kesädippi jatkuu

Kesäkuun toinen pörssipäivä ja toinen laskupäivä. Markkina yritti kääntyä plussalle ja siellä se olikin pitkällä iltapäivään mutta miinuksellehan se meni. Poimitaan tietovirroista se asia että jenkkien ISM PMI laski alle 50:n ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden marraskuun. Tämä on sekä hyvä että huono uutinen. Hyvä siksi että kenties puheet siitä että FEDin tukitoimet loppuvat saattavat nyt vähän rauhoittua mikä voisi tukea kursseja. Ja huono uutinen se on luonnollisesti siksi että se kertoo Yhdysvaltain teollisuustuotannon olevan jäähtymässä.

Olisi pitänyt ehkä myydä hieman enemmänkin osakkeita kesädipin varalta mutta näillä nyt mennään.

Tags:

2 Responses to “Kesädippi jatkuu”

 1. Argh! Says:

  Sell in May piti taas kutinsa. Suurimman osan myinkin, ikävä kyllä peruutin 32,30 tasolle laitetun Metson myynnin viime tingassa kun päätin jäädä odottelemaan jakaantumista. Olisi voinut kasvattaa omistustaan toisella salkkushortilla saman kevään aikana 😉

  Mutta kun olin tähän päivään saakka n. 60% käteisessä, niin ei tässä kauheasti halua valittaa. Aloitin tänään takaisin ostamisen UPM:n osakkeista.

  Outotec on alkanut kiinnostaa voimakkaan laskun ja suurien shorttipositioiden takia. Helsingin laihalla vaihdolla tuon 10% osakekannasta takaisin ostaminen voi olla shorttaajille työlästä. Jos siis Q2 raportissa ei ole mitään kamalaa. Q1 oli Outotecillä suorastaan hämmästyttävän hyvä.

  Pitää kaivella lisää infoa Outotecistä: Laatuyhtiö alennuksessa vai puhkeavan kaivoskuplan ylihinnoiteltu tuleva uhri?

  • Laimea Silli Says:

   Siltä se tosiaan näyttää. Olen tässä miettinyt että ensi toukokuussa myynkin kaikki pois sensijaan että myyn vain osan. Kaikki vaan raakasti pois ja ostellaan sitten takaisin halvemmalla.

   Minäkin jossain vaiheessa vähän vilkuilin Outotecia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: