Sampo ei osallistunut Nordea-huutokauppaan

Kyllä se Nalle vaan tosissaan oli kun lausui että eivät aio kasvattaa taloudellisessa mielessä osuuttaan Nordeassa. Sampo ei osallistunut eilen illalla käytyyn huutokauppaan jossa Nordean osakkeiden hinnaksi muodostui 75 kruunua. Eilen pörssin sulkiessa päätöskurssi oli 78,75 kruunua, mikä tarkoittaa 4.6% alennusta eiliseen päätöskurssiin. Tänään luonnollisesti Nordean kurssi oli laskussa ja päätöskurssi oli 3.36% eilistä alempana. Sampo, joka ei siis huutikseen osallistunut, laski tänään 0.71% 30.9 euroon.

Näkeekö Nalle Nordean hinnan olevan niin korkea ettei siihen kannata sijoittaa? Mikäli näin on ei Sammon ostoon ole kiirettä.

Tags: ,

One Response to “Sampo ei osallistunut Nordea-huutokauppaan”

  1. Laimea Silli Says:

    Ilmeisesti syy on Dodd-Frank Act joka määrää, että 25 prosentin omistus tekee finanssikonsernista “Bank Holding Companyn”, mikä puolestaan rajoittaisi Sammon toimivaltaa esimerkiksi investoinneissa ja merkitsisi myös lisää raportointivelvollisuuksia Yhdysvaltoihin päin.

    Ja ilmeisesti Nalle oli jo aiemmin todennut että aio kasvattaa Nordean omistusosuutta yli 25%. Nordean osakkeiden määrä voi tulevaisuudessa laskeakin jos se ostaa ja mitätöi omia osakkeitaan jolloin Nordean osuus nousee lähemmäs 25%:ia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: