Lumia-hirviökamera julkistettiin

Nokia julkisti tänään tänään Lumia 1020 luurin jossa on todellinen, 41 Mpix kamera. Aika moni asia tuosta olikin jo etukäteen vuodettukin ulos mutta ei ihan kaikkea sentään. Kamera vaikuttaa todella hyvältä ja julkistustilaisuudessa ei oikeastaan paljon muusta puhuttukaan kuin siitä ja navigoinnista. Tilaisuus taisi olla Elopin ajan parhain, oli hyvä idea Nokialta ottaa tilaisuuteen mukaan pari kehittäjää jotka demonstroivat kameraa lavalla suorana. Kamerassa on aika käänteentekeviä innovaatioita, siinä on optinen kuvanvakain joka toimii luonnollisesti myös videokuvauksessa. Kenno on 41 Mpix ja itse lopullinen kuva koostetaan useammasta pienempiresoluutioisesta kuvasta muodostaen superpikselin jossa ei ole kohinaa, värit ovat kohdillaan ja tarkkuus. Zoomaus on häviötön aika hyvään tarkkuuteen ja zoomata voi myös kuvan ottamisen jälkeen ihan CSI-tyylisesti.

Luuriin on myös tarjolla lisälaitteena järkkäreistä tuttu “akkukahva” jossa on pieni lisäakku ja muotoiltu grippi joka mahdollistaa erittäin hyvät kuvat. SDK on tarjolla kuvausappsien vääntämiseen.

Ja mikä parhainta luuri tulee myyntiin USA:ssa jo parin viikon päästä AT&T yksinoikeudella. Toivottavasti AT&T myyjät hoitavat hommansa paremmin mitä aiempien laitteiden kanssa. Euroopassa ja muuallakin valituilla markkinoilla tuo tulee myyntiin 3Q:n aikana. Itseänikin kiinnostaa tuo luuri, tosin seuraava luurini tulee olemaan Jolla.

Advertisements

Tags: , ,

3 Responses to “Lumia-hirviökamera julkistettiin”

 1. jolle Says:

  Mikä jollassa viehättää?? Ei mitään järki syytä.miksi pilasit yit hätäilyllä piti kypsymäni aiemmin

  • Laimea Silli Says:

   Mikäkö Jollassa viehättää? Maailman parhain UI ja loistava avoin käyttöjärjestelmä joka on kaikenlisäksi kotimainen. Miksei viehättäisi?

   En ymmärrä YIT kysymystäsi.

 2. jolle Says:

  Kysymäni hyvät rahat siitä sai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: