Rautaruukki jäi hieman odotuksista

Rautaruukin 2Q jäi hieman odotuksista mutta voitollinen tulos sieltä kuitenkin tuli:

 • Liiketoiminnan nettorahavirta oli 54 milj. euroa (-5).
 • Saadut tilaukset olivat 644 milj. euroa (711). Laskua oli 9 %.
 • Vertailukelpoinen liikevaihto oli 633 milj. euroa (688). Laskua oli 8 %.
 • Vertailukelpoinen liikevoitto oli 17 milj. euroa (10).
 • Vertailukelpoinen tulos ennen veroja oli 6 milj. euroa (2).

CEO Tammisen mietteitä: “Emme odota Euroopan terästuotteiden kysynnässä tapahtuvan vuoden toisella puoliskolla merkittävää muutosta toiseen neljännekseen nähden. Euroopan terästeollisuudessa vallitsevan ylikapasiteetin vuoksi etenkin standarditerästuotteiden koko vuoden hintakehitys riippuu kysynnän ohella myös pääraaka-aineiden hintakehityksestä. Ruukin erikoisterästuotteiden osuuden kasvulle on olemassa hyvät edellytykset, koska tuotevalikoima ja sen laatutaso sekä kuluvana vuonna tehdyt panostukset myynti- ja jakeluverkostoon antavat kasvulle vahvan pohjan. Kasvun hakeminen erikoisteräksissä uusista asiakkuuksista ja sovelluskohteista, uusilta markkina-alueilta sekä tuotelanseerauksista on hyvässä vauhdissa, mikä näkyi hieman jo toisen neljänneksen tilausmäärissä.

Odotukseni vuodesta 2013 on lievän optimistinen tehostamistoimenpiteidemme ja liiketoiminnassamme tekemiemme valintojen ansiosta, vaikka markkinoiden vetoapua ei ole edelleenkään odotettavissa. Vertailukelpoisen liikevaihdon vuonna 2013 arvioidaan olevan vuoden 2012 tasolla. Vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan paranevan vuoteen 2012 verrattuna ja olevan positiivinen.

Kurssi alun harhailun jälkeen päätyi 9.36% plussalle 5.38 euroon. Minä nappasin Rautaruukkia aamusella lisää ja positio on nyt valmis, tosin aloin tuossa miettimään että olisihan sitä voinut vähän enemmänkin ostaa. Koko Rautaruukin pottini on nyt 16% plussalla. Varsin hyvin toimi ajoitus oston kanssa! Nousuvaraa tuossa on reilustikin jos Rautaruukin käänne jatkuu, sillä niin alas oli kurssi painettu.

Koko salkku nousi tänään reilusti, tätä kirjoittaessa vähän ennen USA:n pörssin sulkeutumista on salkku liki 2% plussalla.

Tags:

2 Responses to “Rautaruukki jäi hieman odotuksista”

 1. Elokuu se sujahti, kesäloma loppui ja salkku nousi | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] Rautaruukki +21%. Oli samalla ainoa osake mitä ostin elokuun aikana. […]

 2. Myin Rautaruukit | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] tuotto vajaassa kahdessa kuukaudessa riitti nyt Rautaruukin osalta. Ekan oston tein 1.7 ja toisen 8.8. Myin koko potin pois. Saatan palata kyytiin myöhemmin. Uskon pieneen yleiseen markkinarekyyliin […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: