Blackberry irtisanoo 4500 ja tekee miljardin alaskirjauksen

Hävitys luurimarkkinoilla jatkuu. Blackberry kurssi on juuri nyt 19% laskussa yhtiön ilmoitettu että se joutuu tekemään miljardin dollarin alaskirjauksen koska sen Z10 luuria makaa varastoissa laatikkokaupalla eikä käy kaupaksi. Samalla yhtiö ilmoitti että joutuu potkimaan pihalle 4500 ukkoa lisää eli 40% työvoimasta. Tuleekohan firman loppu jo tänä vuonna vai vasta ensi vuonna? Käteistä tosin on vielä 2.6 miljardia dollaria eikä velkaa joten eiköhän se vielä pitkälle ensi vuonna kitkuttele ellei löydä ostajia.

Vihdoinkin Blackberry on tajunnut alkaa tuoda Blackberry viestintäpalvelunsa myös Androidiin ja iOS:aan: “The company is also making its popular BBM messaging service available on iOS and Android in a bid to increase its customer reach. One possibility is that BlackBerry spins off BBM as a separate company or sells the business.“. Spekukuloin asialla jo yli vuosi sitten. Saattaa olla bloggasin jo aiemminkin tuosta. Jos se spinnaa BBM:n ulos niin sen luuribisnes tulee kyllä itsenäisenä kuolemaan. BBM:llä on kyllä tulevaisuutta.

Eipä ole entisistä suuruuksista juuri ketään enää jäljellä luurimarkkinoilla. Ericsson, Siemens, Motorola, Nokia jne. All gone. Ja pian myös Blackberry.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “Blackberry irtisanoo 4500 ja tekee miljardin alaskirjauksen”

  1. Jontte Says:

    Mitä BBM:lla on tarjota mitä muilla pikaviesti/chat palveluilla ei?

    RIM:n tarina on erittäin paljon samanlainen kuin Nokian. BB vaan katsoi oman “Meegokorttinsa” loppuun asti. Suurin osa alaskirjauksista johtui nimenomaan BB10 luureista.

    • Laimea Silli Says:

      En ole kauhean hyvin perehtynyt BBM:ään mutta ainakin ennen bisnesmishet tykkäsivät sitä käyttää, palveluhan on maksullinen eikä ihan halpakaan. Käyttäjilä sillä on edelleen runsaat 80 miljoonaa näin ulkomuistista eli jos tuo porukkaa edelleen haluaa palvelua käyttää niin kannattaahan se siirtää muille alustoille, josta voi jopa tulla uusia käyttäjiä. Siirto tarkoittaa kyllä käytännössä sitä että se syy miksi tuo käyttääjkunta on ostanut Blackberry luureja menettää sen ainoan syyn ostaa niitä jatkossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: