USA:n budjettikiista ja velkakattokin lähestyy

USA:ssa demokraatit ja republikaanit ovat ajaneet itsensä pattitilaan. Repuklikaanit ovat esittäneet ultimaattumin että Obamacare siirretään vuodella eteenpäin ja kun niillä on enemmistö kongressissa niin liittovaltion budjetti on jumissa. Obama ja demokraatit eivät halua hyväksyä Obamacaren siirtoa ja budjettisovun suhteen on pattitilanne päällä. Aikaa on tämän päivän loppuun päästä sopuun tai liittovaltion toiminta vaarantuu. Laskuja ei voida maksaa eikä palkkoja.

Toteutuessaan tuo hallintosulku tulee aiheuttamaan vakavia ongelmia talouteen kun ei julkisen puolen työntekijät eivät saa rahaa eivätkö voi käyttää rahaa kuin ruokaan ja vastaavaan. Ja todennäköisesti tuo tulee johtamaan työntekijöiden vähentämiseen julkiselta puolelta vaikka sopu sieltä löytyisikin.

Velkakattoa pitää nostaa viimeistään ennen lokakuun 17. päivä. Se on vielä hankalampi paikka kuin liittovaltion hallinnon sulku. Kurssit ovat tänään olleet yleisesti laskussa. Omakin salkku on pienoisessa laskussa tänään näin syyskuun viimeisenä päivänä.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: