Yksi spekulatiivinen idea

Tuli tässä Simon Beresford-Wylien Samsung pestistä mieleen että nyt voisi olla mahdollisuus mahdollisesti tuottoiseen spekulatiiviseen sijoitukseen, jossa toki on riskiä. Nimittäin ALcatel-Lucentin ostamiseen. Kaikki tietää nuo huhut ja analyytikkojen pohdinnat että NSN ostaa ALcatel-Lucentin mobiiliverkkopuolen. Mutta entä jos ostaja onkin Samsung ja jopa niin että tulee ostokilpailu?

Verkkopuolen TOP-5 firmaa ovat suuruusjärjestyksessä Ericsson, Huawei, NSN, Alcatel-Lucent ja ZTE. Samsung näkyy tutkassa jossain kauempana. Samsungilla on rahaa ja sillä ja on halua nousta isoksi peluriksi verkkopuolellekin. Simon B-W oli NSN toimitusjohtajana kaksi vuotta vuosina 2007-2009. Nokian ja Siemensin verkkopuolen fuusio tapahtui vuonna 2006. Olisiko syy Simon B-W palkkaamiseen se että hänen kokemuksensa Nokian ja Siemensin verkkofuusiosta on arvokasta tavaraa siinä tilanteessa jossa Samsung ostaisi ALUn kokonaan tai osittain. Mitään poliittisia esteitä kaupalle ei liene toisin kuin kiinalaisvalmistajien kohdalla olisi.

ALUn kurssi on noussut vuoden alusta 1.39 dollarista nykyiseen 3.53 dollariin eli 154%. Melko hyvin syvissä tappioissa seilaavalle firmalle. Suuri osa tuosta kurssinoususta selittyy luonnollisesti näillä ostospekulaatioilla eli niiden takia ostava voi jo olla auttamattomasti myöhässä. Itse en taida tähän sijoittaa. Riski on kuitenkin aika iso, että mahdollinen osto tapahtuu myöhemmin kun firman tilanne on huonompi ja kurssi paljon alempana. Toki jos tässä nyt tulee kilpailu NSN:n ja Samsungin kesken niin kurssinousua voisi olla luvassa. ALUn markkina-arvo on nyt 8 miljardia dollaria, sen suurin bisnes on reitittimet jotka ovat ymmärtääkseni voitolla.

Advertisements

Tags: , , , , ,

One Response to “Yksi spekulatiivinen idea”

  1. Alcatel-Lucenttia siivotaan myyntikuntoon? | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] nähdä onko tuo sitten osa isompaa kuviota vaiko ei, mutta pakkohan ALUn on jotain noille tappioilleen […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: