Grand Theft Auton tarina – bandiittien nousu ja uho

Viimeisen runsaan viikon ajan vapaa-ajastani on taistellut mm. GTA V peli sekä Grand Theft Auto – pelisarjasta kertova kirja. Sain Fobos – kustantamolta tuon kirjan luettavaksi kun olivat kaiketi huomanneet kiinnostukseni sekä peliin (pelisarjaan) että myös yhtiön osakkeeseen. Ja kirja todellakin sopii molemmille ryhmille.

GTA V:ssä olen edennyt runsaaseen 30%:iin vaikka olenkin viettänyt pelissä paljon aikaa tehtävien ulkopuolellakin vain nautiskellen tuon todellisuussimulaattorin virtuaalisista maisemista vuorokaudenvaihteluineen ja säätiloineen. Todellisuus tietysti on aika erilaista kuin se todellisuus jossa normiarkea eletään. Ja tuossahan se pelin yksi suurimmista viehätyksistä onkin. Laaja todelliselta vaikuttava maailma, jossa on erilaisia kiehtovia tehtäviä, käsikirjoitettuja elokuvamaisia osioita joita seurataan passivisesti jonka jälkeen suositetaan tehtävä tavalla jolla haluaa. Ja tehtäviä voi suorittaa hyvin erilaisilla tavoilla. Juoni ja tehtävät nivotaan lisäksi loistavan huumorin kautta ja musiikki tukee peliä. Olenkin useana yönä havahtunut siihen että pitäisi mennä nukkumaan, mutta haluaisi vielä suorittaa vielä yhden tehtävän tai vaikka varastaa auton jolla ei vielä ole ajanut.

Kirja kertoo miten tämä maailman menestynein pelisarja sai alkunsa, ihmisistä sen takana ja miten yhtiö kehittyi. Kovin paljoa kirja ei anna niille jotka hamuavat tietoja pelin teknisesti toteutuksesta, mutta sitäkin enemmän pelifirman avainhenkilöistä, kiireistä päivistä, ristiriidoista ja taistelusta tahoja vastaan jotka halusivat käytännössä kieltää pelin. Tuo taistelu huipentui sitten Hot Coffee – skandaaliin joka yhdessä samaan aikaan tapahtuneen kirjanpitoskandaaliin ja optiokikkailun kanssa oli jopa kaataa Rockstarin. Samalla kirja kertoo peliteollisuudesta, sen kehityksestä ja aikuistumisesta laajemminkin.

Vaikka GTA V peli on kiehtova, huomasin joinakin iltoina (kuten tänään) ennemmin lukevani tätä kirjaa. Ja tänään sainkin kirjan luettua. Suosittelen kirjaa kyllä sekä pelisarjan ystäville että myös TTWO:aa omistaville tai osakkeiden ostoa miettiville. Ei se pelin kehittäminen ja peliyhtiön pyörittäminen ole helppoa, ristiriitoja ja ongelmia riittää ja virheet voivat jopa vakavasti horjuttaa tai kaataa pelifirman. TTWO on riskisijoitus, jossa pienehköt muutaman kymmenen tai sadan ihmisen tiimit vastaavat pelinkehityksestä ja tekevät välillä todella stressaavaa ja ylipitkää päivää. Riskeistä ja ongelmista saa ihan hyvän näkemyksen tästä kirjasta.

Kiitoksia Fobokselle näytekappaleesta!

Advertisements

Tags: , , ,

2 Responses to “Grand Theft Auton tarina – bandiittien nousu ja uho”

 1. Kari Says:

  Yahoon keskusta poimittua, onko sinulla näkemystä?
  “TTWO shares is worth 37% less instantly by 2nd quarter earnings announcement – Massive dilutions guaranteed!!!
  Do you realize that your TTWO shares has become diluted to the tune of 37% and is therefore worth 37% less after the recent $287 million 1% convertible debt offering? Did any body read TTWO’s most recent SEC filing in 1Q 2013? Or did you listen to the earnings conference call with analysts? You can also find that info in SEC filing for the $287 million 1% convertible debt. In the conference call, TTWO management also announced that there will be 11 million shares of stock options issued for its employee stock compensation program. You have been warned by Mr. Zelnick that when TTWO reports 2Q2013 on Oct 29, your earnings per share will be calculated on a fully diluted basis by dividing net income by 127 million shares outstanding. That’s a 37% increase in common stock! That kind of dilution is simply outrageous and unacceptable! TTWO is definitely a criminal. Zelnick is borrowing a page out of the movie Wall Street. Remember the story of Wall Street? Gordon Gekko’s( Michael Douglass) famous line, “Sandbagged me on Bluestar! Dilute the he*l out of those Ba*tards.”

  There you are calling don’t know anything about this company? Maybe you should know more about this company and Wall Street yourself

  Your pipe dream about the riches that GTA V’s $1 billion sales and subsequent meager earnings has been mercilessly diluted by Mr. Zelnick, an Icahn lieutenant. So you think TTWO is going to earn $2.00 per share? Then, now TTWO will only report $1.46 on fully diluted basis thereby missing the analyst’s earnings consensus of $1.52 per share by a nickel. What a piece of work. These crooks will get you every time. Don’t cry. Learn your lesson. When you swim with the sharks, you are bound to be eaten.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: