Ostin PKC:ta

PKC on malliesimerkki osakkeesta jonka kehitys ei mene ihan kuin äkkiä ajattelisi. Kun yhtiö 14.2.2013 julkaisi 4Q tuloksensa, joka oli selvä pettymys ja alitti odotuksesti pähkäilin päivän verran mitä tehdä ja päätin sitten myydä osakkeet pois 15.2. Osakkeet lähti silloin pois 16.3 euron hintaan. Kirjoittelin 14.2 näin: “Kurssinousua ei taida kannattaa odotella ainakaan alkuvuoden osalta, mutta pidemmässä juoksussa potentiaalia on reilustikin kun ja jos Euroopan talous alkaa elpyä, USA:ssa kasvu kiihtyy ja jos PKC saa tukevan siivun Aasian kasvusta. Kurssi voi nousta roimastikin. Mutta kannattaisiko tässä välissä omistaa jotain muuta osaketta ennenkuin nousu jatkuu, siinäpä päivän kysymys“.

29.5 PKC antoi tulosvaroituksen ja laski koko vuoden liikevoittoennustetta ja 8.8. 2Q tulosjulkistuksen yhteydessä PKC alensi jälleen ennustettaan koko vuoden kehityksestä, nyt liikevaihdon osalta. Osakekurssi oli tuolloin liki 21 euroa. Kirjoitin silloin näin: “En omista PKC:ta ja uskon että kurssi tulee laskemaan nykyisestä“. Tänään PKC:n kurssi on noin 24.5 euroa 🙂 Nousua on tullut siis 50% siitä kun helmikuussa myin. Olen seurannut yhtiötä aika tarkkaan koko ajan ja harmitellut helmikuista myyntiäni. En ymmärrä vieläkään miksi kurssi on noussut, yhtiön tulos on kehittynyt loppuvuonna ihan kuten arvelinkin, mutta ilmeisesti muut sijoittajat katsovat pidemmälle tulevaisuuteen ja ohittavat nämä tämän vuoden ongelmat.

5.9 yhtiö tiedotti suunnatusta annista valikoiduille institutionaalisille sijoittajille kerätäkseen 45 miljoonaa euroa rahaa. Uusia osakkeita tulee 2.14 miljoonaa kappaletta (kokonaismäärä on nyt 21.6 miljoonaa kappaletta). “Osakeannista saatavat varat on tarkoitus käyttää jälleenrahoitukseen sekä yleisiin rahoitustarpeisiin. Lisäksi varojen on tarkoitus varmistaa riittävän vahva pääomarakenne Yhtiön strategian ja kasvusuunnitelman toteuttamiseen, mukaan lukien mahdollisten yrityskauppojen rahoittaminen.“. Ensimmäinen osa tästä kasvustrategian toteuttamisesta Aasiassa nähtiin jo 9.9 kun PKC tiedotti yhteissopimuksesta kiinalaisen Sinotruckin kanssa: “Esisopimuksen perusteella PKC ja SINOTRUK haluavat tutkia joitain yhteistyövaihtoehtoja liittyen johdinsarjojen valmistukseen, mukaan lukien erikseen neuvoteltavat yhteisyrityksen perustaminen Kiinaan ja pitkäaikaisen toimitussopimuksen solmiminen. Yhteisyritys valmistaisi johdinsarjoja SINOTRUK:ille ja mahdollisesti myös muille asiakkaille Kiinassa ja ulkomailla”. Tämä oli luonnollisesti hyvä askel ja uskon että lisää on tulossa.

Tänään yhtiö tiedotti että se rakentaa uuden johdinsarjatehtaan Serbiaan: “Tavoitteena on aloittaa tuotanto ensin jo olemassa olevissa vuokratiloissa vuoden 2014 alussa ja vuoden 2014 lopussa PKC:lle rakennettavissa uusissa vuokratiloissa. Kokonaisuudessaan investoinnin arvioidaan olevan vuoden 2016 loppuun mennessä noin 8 miljoonaa euroa. Tehtaan on tarkoitus työllistää noin 1500 työntekijää vuoden 2016 loppuun mennessä.

Uusi tehdas parantaa PKC:n kilpailukykyä ja kustannustehokkuutta muodostamalla tehokkaan tuotantopaikan. Tuotannon siirrot konsernin muilta Euroopan tehtailta uudelle tehtaalle on tarkoitus aloittaa vuonna 2014. PKC:llä on uuden tehtaan myötä erinomaiset mahdollisuudet kehittää ja laajentaa liiketoimintaansa Euroopassa sekä nykyisille että mahdollisille uusille asiakkaille“. Kun kurssi oli sopivasti laskussa tänään, laitoin ostoon pienen erän PKC:ta.

PKC:lla on erinomainen johto ja erityisen hyvä track record yhtiöllä on yritysostoista ja niiden integroimisesta. Ei ole tullut harha-askelia vaan hienosti strategiaan sopivia palasia ja oikealla hinnalla.

PKC:n kolmannen kvartaalin tulos julkaistaan torstaina 31.10 aamulla ennen pörssi aukeamista. Tulosjulkistus lienee edelleen lievästi huono ja mietin että mitähän tämä USA:n uusin velkakatto / hallintosulku on tehnyt PKC:n tulokselle 4Q:n alussa ja aikana kun poliitikot sopivat vain lyhyestä määräaikaisesta aikalisästä noiden suhteen. Viimeksi Fiscal Cliff aiheutti PKC:n tulokseen ongelmia. Yhtiön PE-luku on kohonnut aika korkeille luvuille ja PKC:lle historiallisen korkeille tasoille. Ostan todennäköisesti seuraavan erän tulosjulkaisupäivänä. Saas nähdä meneekö tämä kunnon bullerokaavalla että myynnit ajoitan paikallisiin pohjiin ja ostelen sitten takaisin 50% kalliimmalla taas paikallisissa huipuissa 🙂 Niin tai näin niin yhtiö on laadukas ja näen hyvää potentiaalia tulevaisuudessa.

Advertisements

Tags:

3 Responses to “Ostin PKC:ta”

  1. 4. peräkkäinen nousukuukausi lokakuussa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] on siinäkin jatkunut marraskuun alussa. Ja kuten arvata saattaa ei olisi kannattanut myydä pois PKC:takaan helmikuussa. Mitä tästä opimme? Tuskinpa mitään mutta ehkä myyntien kanssa pitää käyttää entistä […]

  2. PKC:n 3Q oli odotusteni mukainen | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] PKC:n salkkuuni aloittamalla osto-ohjelman 18.10 ja kommentoin tuolloin etten usko että 3Q tulos tulee olemaan erityisen hyvä. Muutamia poimintoja […]

  3. PKC:lta surkea 4Q ja vielä surkeammat näkymät | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] on ollut erikoinen osake viimeisen vuoden ajan kuten tästä voi lukea. Pitkän tähtäimen kasvupotentiaalia on reilusti. Kurssinousua lienee turha vähään aikaan […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: