Uusi Nokia ja patentit

Kirjoittelin jo tuoreeltaan 3.9 että Uusi Nokia voisi saada huomattavasti lisää tulovirtaa patenteilla. JP Morgan on samoilal linjoilla että patenteilla olisi Nokian mahdollista merkittävästi lisätä tulojaan. Kannattaa lukaista tämä Digitodayn uutinen aiheesta. Mietin itsekin tuoreeltaan että Nokialla olisi mahdollisuus rakentaa samanlainen asema alalla kuin Qualcommilla mitä tulee patenttitulovirtoihin.

JPMorgan arvioi, että patenttipainotteista strategiaa noudattaen Nokian liikevoitto yltäisi vuonna 2018 jo 2,8 miljardiin euroon. Verkkopainotteisella strategialla liikevoitto jäisi 2,3 miljardiin euroon.“. Mikä sinällään estää etenemistä molemmilla rintamilla? Patenttien tehokkaampi hyödyntäminen ei edellytä yritysostoja eikä ole pois verkkopuolen investoinneista ja kehittämisestä. Jos JP Morganin ennuste toteutuu tekee Nokia vuonna 2018 parhaimmillaan liikevoittoa 0.76 euroa per osake (3.7 miljardia osaketta). Kyllä tuosta jäisi verojen jne. jälkeen hyvin osinkojakin jaettavaksi ja investoitavaksi tulevaisuuden kasvuhankkeisiin.

Tags: , ,

One Response to “Uusi Nokia ja patentit”

  1. Nokialla nyt useita nousudraivereita | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Nokia tulee samaan ilmeisesti miljardikaupalla rahaa Samsungilta ja LG:ltä kun ristiinlisensiointia ei enää tarvita. Nokian ei siis tarvitse enää maksaa muille luurivalmistajille heidän lisensseistään jotta voisi myydä omia kännyköitä ja Nokia voi rahastaa paremmin omia lisenssejään. Tämä toteutuu tosin vasta ensi vuoden puolella mutta odotukset ovat suuret että patenttibisnes tulee nostamaan tuottojaan selvästi ensi vuonna. Eikä korealaiset firmat ole ainoita, tämä koskee kaikkia luurivalmistajia. Kirjoitin tästä tuottopotentiaalista jo tuoreeltaan heti sen jälkeen kun Nokia ilmoitti myyvänsä luurit Microsoftille. Analyysinä näyttää osuneen oikeaan. “Patentit tuottavat nyt 0.5 miljardia euroa vuodessa. Ristiinlisensiointisoppareiden poistuminen tulee uskoakseni lisäämään tuottoa likemmäs jopa miljardia euroa vuodessa. Eiköhän patenttien kokonaisarvo ole luokkaa 3-4 miljardia euroa vähintään eli vähintään euro per osake“. Lokakuussa 2013 kirjoittelin patenteista näin. […]

Leave a comment