Metso siivoaa rajusti

Metso siivoaa rajusti ennen vuodenvaihteessa tapahtuvaa jakaantumista. Valmet nopeuttaa kustannussäästöohjelmaansa ja laittaa pihalle 390 (Suomessa 220) energialiikeliiketoiminnasta ja 35 kudoksista (25 Suomesta). Tuolla Valmet säästää 25 miljoonaa euroa vuodessa ja tänä vuonna ilmoitetuilla vähennyksillä kokonaisuudessaan 100 miljoonaa euroa.

Metson puolella eli Automaatio- ja kaivospuolella vähennetään 50 henkilöä Suomesta ja tuon päälle yhtiö tutkii mitä se tekee Tampereen legendaarisella valimolle jossa ymmärtääkseni nuo MIR-sukelluspallotkin on valettu. Pahimmillaan koko valimo suljetaan, lievimmillään puhutaan lomautuksista.

Vähennykset osuvat pahiten Tampereelle. Aika paljon on tänä vuonna nähty YT:tä. Toivottavasti alkaa pikkuhiljaa riittämään. Markkina tykkäsi Metson uutisista ja 1.43% nousuun kurssi päätyi. 28.28 euroa oli päätöskurssi eli 29 centtiä per osake on tullut nousua siitä kun myin tulosvaroituspäivänä. Varoitus oli siis aikalailla jo hinnoiteltu ja nämä vähennykset tietysti lisäävät voittoa ensi vuonna ja siitä edespäin. Mutta kertovat toki omalta osaltaan mikä tilanne markkinoilla nyt on.

En oikein tiedä että ostaisiko Metsot takaisin vai ei ennen jakaantumista. Markkinoilta on nyt poistunut epävarmuutta liittyen siihen tuleeko tulosvaroitusta vaiko ei ja kustannukset kevenee eli tulevien tulosvaroitusten mahdollisuus pieneni.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: