Rautaruukki nousi tänään 9.99% odotettua paremman 3Q tuloksen siivittämänä

6.33 euroa oli Rautaruukin päätöskurssi tänään. Jokunen sentti se maksaa nyt enemmän mitä sain myydessäni hieman runsas kuukausi sitten. Muutamia poimintoja tuloksesta:

  • Liiketoiminnan nettorahavirta 3Q:lla oli 28 milj. euroa (44).
  • Saadut tilaukset 3Q:lla olivat 568 milj. euroa (638).
  • Vertailukelpoinen liikevaihto 3Q:lla oli 592 milj. euroa (624).
  • Vertailukelpoinen liikevoitto 3Q:lla oli 10 milj. euroa (-15).
  • Vertailukelpoinen tulos 3Q:lla ennen veroja oli 0 milj. euroa (-26)
  • Koko alkuvuoden vertailukelpoinen liikevaihto oli 1 814 milj. euroa (1 963)
  • Koko alkuvuoden vertailukelpoinen liikevoitto oli 31 milj. euroa (-16)

Tilaukset edelleen laskee, kuten rahavirta ja liikevaihto mutta tulos on säästöjen takia saatu jo plussalle. Käänne on osin siis jo tapahtunut, mutta varsinainen käänne tulee vasta kun liikevaihto alkaa selvästi kasvamaan. Kurssi on tottakai sitä ennen jo noussut tätä ennakoiden. Ja sitähän kurssi on jo tehnyt kun osaketta sai alle 4.5 euron. Itsekin ostin ekan erän RR:ää alle 4.5 euron, toisen erän hieman päälle 5 euron. Jotta kurssinousu jatkuisi pitäisi käänteestä tulla lisää merkkejä.

Rautaruukki päivitti lievästi negatiiviseen suuntaan koko vuoden ennustettaan: “Uusi arvio: Vertailukelpoisen liikevaihdon vuonna 2013 arvioidaan olevan noin 2,5 miljardia euroa. Vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan paranevan vuoteen 2012 verrattuna ja olevan positiivinen. Aiempi arvio: Vertailukelpoisen liikevaihdon vuonna 2013 arvioidaan olevan vuoden 2012 tasolla. Vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan paranevan vuoteen 2012 verrattuna ja olevan positiivinen. Konsernin vuoden 2012 liikevaihto ja -voitto on muutettu rakenteellisesti vertailukelpoisiksi.“. Kun vuonna 2012 liikevaihto oli 2.59 miljardia euroa tullaan nyt siis hieman jäämään liikevaihdossa viime vuodesta. Kun RR on nyt tehnyt 1.814 miljardin liikevaihdon alkuvuonna tulee 4Q:lla liikevaihdoksi noin 686 miljoonaa euroa. Viime vuonna 4Q:lla liikevaihtoa tuli 676 miljoonaa euroa. 4Q:lla RR:llä on siis mahdollisuus kasvattaa hieman liikevaihtoaan ja kääntää kelkka senkin suhteen. Onko siinä tarpeeksi polttoainetta kurssinousun jatkumiselle? Enpä tiedä kiinnostaisiko hypätä uudestaan kyytiin, ensi vuonna firman tilanne ei juuri parane kun talouskasvu on hyvin maltillista.

RR:n CEO Tamminen: “Luottamus Euroopan talouskasvuun parani vuoden kolmannen neljänneksen aikana, kun useat talouden kehitystä ennakoivat indikaattorit olivat nousussa. Myös toisen neljänneksen kokonaistuotanto ylsi plussan puolelle Euroopassa. Kysyntä tuntuisi nyt korjautuneen uudelle pysyvälle tasolle. Elpymisen kuitenkin odotetaan olevan maltillista ja talouskasvun noin prosentin luokkaa vuonna 2014. Ruukille tärkeistä markkinoista Saksan, Ruotsin, Norjan ja Venäjän odotetaan kehittyvän muita markkinoita paremmin. Suomen tilanne jatkuu erityisen huolestuttavana. Suomessa on vaikeaa odottaa lähiaikoina käännettä parempaan. Olemme Suomessa menettäneet paljon valmistavaa vientiteollisuutta ja muutos on rakenteellinen”. Samaa viestiä toi esiin myös Fortumin toimitusjohtaja ja aika monet muutkin teollisuusjohtajat. Suomen perinteisellä vientiteollisuudella menee huonosti.

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: