4. peräkkäinen nousukuukausi lokakuussa

Olin kuunvaihteessa reissussa ja sen jälkeen oli sen verran kiirettä ja menoa että pääsin päivittämään salkun kuukausitilanteen vasta tänään ja yllätyksekseni huomasin että salkkuhan nousi lokakuussa. Minulla oli se käsitys että jäin pikkumiikalle. Ei se mitään, tuo 0.6% kuukausinousu sopii vallan mainiosti ja se oli 4. peräkkäinen nousukuukausi. Vuoden alusta salkun arvo on noussut 30.26% mikä on vallan mainiosti. Indekseille kuitenkin hävisin lokakuussa sillä OMX Hex Cap nousi 3.2%, Nasdaq 3.95% ja S&P500 peräti 4.4%, mutta oma salkkuni on päihittänyt OMX Hexin vuoden 2013 aikana: 30.26% versus 24.83%. Toki pitää huomioida se että olen hieman laittanut lisää rahaa salkkuuni.

Lokakuussa myin pois Metson osakkeet tulosvaroituksen myötä. Ei olisi kannattanut, sillä kurssi on nyt noin 5% myyntihintaani korkeammalla. Varoitus oli sitten jo leivottu kurssiin ja kurssia on toki tukenut massiiviset YT-neuvottelut. Lokakuussa ostelin takaisin syyskuussa myymiäni Nokioita ja ostot ovat jatkuneet marraskuussa. Ei olisi kannattanut Nokioitakaan myydä syyskuussa pois, ei tullut sitä hermoilua tuloksen eikä velkakaton takia toisin kuin arvelin ja menetin hieman tuottoja tämän liikkeen takia. Ostelin myös PKC:ta ja osto-ohjelma on siinäkin jatkunut marraskuun alussa. Ja kuten arvata saattaa ei olisi kannattanut myydä pois PKC:takaan helmikuussa. Mitä tästä opimme? Tuskinpa mitään mutta ehkä myyntien kanssa pitää käyttää entistä kovempaa harkintaa? Lokakuussa tuli myös hieman osinkoa IFN ETF:stä.

Lokakuun sankariosakkeet:

  • Nokia +14.66%. Suurin osa noususta meni minulta sivu suun
  • Intia (IFN) ETF +10%
  • Sampo +10%
  • Malesia (EWM) ETF +5.5%
  • Venäjä (RSX) ETF +4%
  • Brasilia (EWZ) ETF +5%

Lokakuun luuserit:

  • Fortum -1.5%.
  • TTWO -1.4%. En ymmärrä. Valtava tulos, huikea posari ja kurssi valuu.

Marraskuussa uskoisin nousua tulevan. Vuodenvaihteen nousurallikin lähestyy. Nyt pitää ostella salkkuun osakkeita ja vähentää käteisen osuutta.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: