Vasemmistopoliitikot hamuavat 10-15 %-yksikön korotusta pääomatuloveroihin

Kyllähän taas verenpaineet kohosi jättimäistä vauhtia kun lauantaiaamuna törmäsin tähän uutiseen. Kaikki vasemmistopuolueet: Perussuomalaiset, vasemmistoliitto, SDP ja Vihreät ovat innolla laittamassa nykyisen valtiolle menevän pääomatuloveron päälle 10-15 prosenttiyksikön lisäerän joka menisi suoraan kunnalle. Huh huh!!! Luoja varjelkoon tätä maata sosialismin etenemiseltä ja vasemmistopopulismilta. Pahoin pelkään että tämä tulee olemaan yksi seuraavien eduskuntavaalien teemoista. Toteutuessaan tuo olisi täydellinen katastrofi niin kaikille yrittäjille kuin piensijoittajillekin. Isot sijoittajat osaavat tämänkin kiertää sijoitusvakuutusten ja muiden järjestelyiden kautta.

Vasemmistopopulisteille kuten ilmeisesti SDP:n puheenjohtajaksi kaavailevalle Rinteelle tiedoksi että valtio palauttaa noita verorahoja mitä pääomatuloveroilla on kerätty jo nyt kunnille. Luultavasti osa noista sosialisteista sen tietääkin mutta kun tyhmät äänestäjänsä eivät tiedä, niin tulevat saamaan tuolla täkyllä ison äänimäärän. Toinen vaihtoehto on vaatia pääomatulot lisättäväksi ansiotulojen päälle ja verotettavan samalla progressiivisella verotuksella. Mikään noille veronimijöille ei riitä.

Kateus voittaa kiiman tässä maassa. Ylivoimaisesti. Onko tässä maassa oikeasti suurikin ongelma kerättävän verorahan määrä? Sehän on nyt jo maailmanennätysluokkaa. Kuinka paljon enemmän vielä tarvitaan? Onko noilla sosialisteilla tavoitteena 100%? Suomen suurin ongelma on ylisuuri julkinen sektori ja liian kireä verotus mikä on nostanut tulonsiirtojen kanssa hintatasoa sietämättömän korkealle. Asunnon hinnasta verotus muodostaa jo 40% Suomessa.

Advertisements

3 Responses to “Vasemmistopoliitikot hamuavat 10-15 %-yksikön korotusta pääomatuloveroihin”

 1. J.A. Says:

  Jos tuo menee läpi, niin sitten täytyy tosiaan miettiä uudestaan omia, pienestä palkasta tehtyjä sijoituksiaan. Ehkäpä unohdan ainakin osinkopaperit ja siirryn arvo-osakkeiden ja indeksirahastojen suuntaan. Tai puhtaasti indeksirahastoihin.

  Tai sitten sijoitan kaikki rahani vain kaljaan, kun se tuntuu Suomessa olevan hyväksytty tapa.

  On tämä ihmeellinen maa, kun tuntuu olevan paha asia hoitaa omat asiansa hyvin.

 2. J.A. Says:

  Niin, ja vuokranmaksajat tietysti varmaankin kiittävät, kun korotusilmoitus tulee postissa.

 3. zorsa Says:

  pääomatuloista ja, jos erittelen niistä osinkotulot niin miksi ei ole muutettu lakia, että kaikki maksaisivat tuloista veroa? Esimerkiksi ulkomaiset omistajat ja yli 10 % pörssiyhtiöstä omistavista tahoista ei maksa senttiäkään veroa. Eli jos vero perittäisiin kaikilta niin nykyisiltä osinkoverojen maksajien verot pienentyisivät, kun olisi enemmän maksajia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: