Johan selvisi syy TTWO:n hermoiluun

Olen ihmetellyt että mikä tuota TTWO osaketta hermostuttaa ja nyt selvisi syy. TTWO hankkii aktivistisijoittaja Carl Icahnin TTWO potin 12.02 miljoonaa osaketta eilisellä päätöskurssilla 16.93 dollaria. Olisikohan niin että  TTWO koitti painaa hintaa alas ja Icahn hintaa ylös viime viikon lopulta lähtien?!

TTWO:lla oli käteistä ennen tätä päivää 661.9 miljoonaa dollaria ja käteistä upposi nyt  $203.5 miljoonaa dollaria tuohon Icahnin 12 miljoonan osakkeen (12.4% koko osakekannasta) ostamiseen. Tämä potti tulee TTWO:n osakeosto-ohjelman ulkopuolelta jonka puitteissa se on ostanut 4.2 miljoonaa osaketta $17.38 dollarin keskihintaan eli sillä on nyt hallussaan 16.22 miljoonaa osaketta mikä on 18.3 prosenttia koko TTWO:n 88.822 miljoonan osakkeen kannasta..

Ensireaktioni oli painaa osakkeet myyntiin sillä Icahnin luopuminen potistaan on huono uutinen ja moni on peesannut Icahnia. Mutta sitten tuli mieleen että mitä se TTWO tekee tällä isolla omistamallaan osakepotilla mitä se omistaa. Eiköhän sieltä tule mojova osakkeiden mitätöinti. Tiedotteessa itseasiassa luki että osakkeita on tämän jälkeen 81 miljoonaa kappaletta eli 7 miljoonaa osaketta 8% osakekannasta) siis mitätöitäisiin.  Tämä on siis vointonjakoa mitätöimällä osakkeita jos olen oikeassa ja parantaa siten osakekohtaisia lukujaan. Enpä taidakaan myydä. Osake on nyt 16.33 dollaria missä on laskua 3.6% eilisestä.

This share repurchase reflects our confidence in the Company’s outlook for record results in fiscal 2014 and continued Non-GAAP profitability every year for the foreseeable future,” said Strauss Zelnick, Chairman and CEO of Take-Two. “With our ample cash and strong expected cash flow, we are able to pursue a variety of investment opportunities, including repurchasing our Company’s stock

*EDIT* Puoli yhdeksän aikaan kurssi on noin 16 dollaria ja laskua on 5.43%. Hivenen outoa, sillä periaatteessa tämä on positiivinen ellei suorastaan loistava uutinen. 8% “osinko” on siis tulossa mitätöimisen kautta mutta kun Icahn luopui ja samalla hallituksesta lähti kolme Icahnin pomoa on kurssi noin kovassa laskussa. Olen yllättänyt.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: