TTWO pudotti salkkuni miinukselle marrakuussa

Ei tullut viidettä peräkkäistä nousukuukautta vaan tuli 0.7% lasku edellisen kuukauden salkun arvoon verrattuna. Aika moni salkkuni sijoituksista laski marraskuussa mutta TTWO oli kyllä selvä laskuykkönen niin prosenteissa kuin euroissa mitattuna. Carl Icahnin irtoaminen TTWO:sta painoi osakkeen laskuun siitä huolimatta että TTWO mitätöi osan noista Icahnilta ostamistaan osakkeista. Pelifirman osalta marraskuu oli kolmas peräkkäinen laskukuukausi. (Minimi)tavoitehintani 20 dollaria on karannut jo 3.64 dollarin päähän eilisellä 16.36 dollarin päätöskurssilla. Jaksan edelleen uskoa osakkeeseen. Kuun aikana indeksit nousivat ihan kivasti eli otin pataan indeksisijoittajilta. OMX Hex Cap nousi 3%, Nasdaq 3.6% ja S&P500 2.8%.

Marraskuun sankariosakkeet:

  • Netflix +7% ostohinnastani (kuun alusta +13.6%)
  • Nokia +7%
  • FXI (Kiina) ETF +7%
  • PKC Group +4%

Marraskuun luuseriosakkeet:

  • TTWO -9%
  • EWZ (Brasilia) ETF -6%
  • IFN (Intia) ETF -3%

Muutaman kaupankin tein marraskuussa. Salkussa käväisi muutaman prosentin voitolla Neste Oil, ostin Netflixiä salkkuuni ekan erän ja lisää PKC:ta ja Nokiaa. Saatan ostaa kaikki näitä kolmea lisää myöhemminkin, Netflixissä oli muutaman kerran sormi jo ostonapilla mutta muutin viime hetkellä mieltäni. Käteisen osuus salkusta on kivunnut nyt hiukan runsaaseen 18%:iin. Tammikuun nousuralliin mennessä pitäisi pudottaa käteisen osuus nolliin tai jopa miinukselle. Olen katsellut noita 3D firmojen osakkeita mutta en ole vielä uskaltanut kyytiin hypätä.

Joulukuussa olen viimeisenä neljänä vuonna onnistunut kasvattamaan salkkuni arvoa, en näe mitään syytä miksei nytkin kävisi niin. Makrotaloudessa ei pitäisi nyt olla mitään sellaisia mörköjä mitkä pomppaa esiin loppuvuoden aikana, ensi vuosi näyttää varovaisen positiiviselta globaalitalouden osalta. USA:ssa menee hyvin, Kiinan talousmuutokset piristää ei pelkästään Kiinaa ja Aasiaa vaan maailmantaloutta. Eurooppa on kysymysmerkki, mutta ehkä varovaisen positiivisia merkkejä on, velkaongelma toki on ja pysyy.

Ai niin, tässä on mielenkiintoinen juttu liittyen tuohon Carl Icahnin TTWO osakemyynteihin.

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: