Ostin YIT:tä

Osana tätä “salkku turvoksiin” ohjelmaa ostin eilen YIT:tä pienen siivun salkkuuni. Vielä olisi hieman rahaa laittaaa kiinni osakkeisiin. Ehkäpä loppuviikolla laitan loput rahat likoon. Saas nähdä sitten laitanko pientä velkavipua myös.

Advertisements

Tags:

3 Responses to “Ostin YIT:tä”

 1. RJ Says:

  Hei, olen seurannut blogiasi pitkin syksyä. Kysyisin sinulta mielipidettä Metsosta, ja sitä kautta Valmetista. Omistan hieman Metson osakkeita ja vuoden vaihteessa se jakautuu Valmetiksi suhteessa 1:1. Eli tässä olen miettinyt kannattaisiko minun tankata lisää Metsoa ennen vuodenvaihdetta vai odotella vuodenvaihteen yli ja vasta sitten ostaa Metsoa ja/tai Valmetia.

  En ole varma onko sinulla nyt tällä hetkellä Metsoa yhtään salkussasi, mutta kysyn, mitä tekisit nyt jos omistaisit Metsoa? Ja minkälaisia näkemyksiä Metson jakautuminen Metsoksi ja Valmetiksi sinussa herättää?

  Olisi hienoa jos ehtisit tässä ennen vuodenvaihdetta tehdä vaikka postauksen tästä Metson tilanteesta.

  Kiitän hienosta blogista!

  • Laimea Silli Says:

   Metsoa olen seurannut aika tiiviisti ja kuten olet ehkä huomannut niin olen omistanut osaketta, eikä siitä ole kauaa kun Metsot myin pois.Mulla on vähän kaksivaiheinen suhtautuminen Metsoon nyt. Lähitulevaisuudessa jakaantuminen nostanee kurssia, mutta pitkässä juoksussa sekä Metsolla että Valmetilla on haasteita. Metsoa saattaa jonkin aikaa tulla painamaa se että kaivosinvestoinnit uhkaavat jäähtyä. Tosin jäähtyminen voi jäädä lyhyeksi jos maailmantalous alkaa pikkuhiljaa kiihtyä USA:n vetämänä. Valmet taas on hieman pidempiaikaisessa kuopassa. Paperi/sellupuolella on pitkäaikaisisa haasteita eikä ala taida juuri kasvaa tulevaisuudessa. Tänäänhän tuli jälleen tulosvaroituskin. Voimalapuolella taas USA:n liuskekaasuboomi ja yleinen taloustaantuma on jäähdyttänyt investointeja. Sekä Valmet että Metso ovat siivonneet itseään voimakkaasti kuntoon ja joutuneet vähentämään melko voimakkaasti työvoimaansa. Toivottavasti ovat nyt sitten pörssikunnossa ensi vuonna eikä uusi vähennyksiä enää tarvita. Säästöjen luulisi näkyvän ensi vuonna viivan alla.

   Sijoitusmielessä itseäni kiinnostaa enemmän Metso kuin Valmet.

 2. RJ Says:

  Kiitoksia nopeasta vastauksesta. Tuosta oli apuja omiin pähkäilyihini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: