Nokia kiinnostunut Juniperista?

Tänään on huhuttu että Nokia ostaisi Juniperin ja liittäisi sen NSN:ään. Mielenkiintoinen huhu, mutta mitenkähän tuo olisi toteutettavissa? Sinällään NSN+Juniper olisivat varmasti hyvä kokonaisuus, niillä ei ole päällekkäisyyksiä ja firmoilla on jo yhteistyötä NSN:n jälleenmyydessä Juniperin laitteita, mm. reitittimiä. Nokian nettokassa tulee olemaan sellaiset 8 miljardia euroa kun luurikauppa toteutuu, sillä ei vielä Juniperia osteta sillä sen markkina-arvo on 13.9 miljardia dollaria eli noin 10 miljardia euroa ja päälle pitäisi tietenkin maksaa tuhti preemio. Ostosta avittaisi toisaalta Juniperin 1.7 miljardin euron käteispotti tilillä.

NSN liikevaihto viime vuonna oli 11.3 miljardia euroa ja miljardin euron operatiivinen voitto. Juniper on selvästi pienempi firma, sen liikevaihto on vain 3.4 miljardia euroa, liikevoittoprosentti 12% ja liikevoittoa firma teki 320 miljoonaa euroa.  PE luku viime vuoden tuloksella 0.86 dollaria per osake on noin 32 nykykurssilla 27,8 dollaria. Juniper on siis kallis firma eikä kasva erityisen kovaa. Viime vuonna sen liikevaihto kasvoi 7%.

Kannattaako Nokian ostaa Juniper? Vaikea sanoa, mutta jos se sen tekee ei osinkoja nähdä keväällä ja Nokia joutuisi ottamaan myös lainaa. Toki voihan sen ostoksen tehdä myös eri tavalla vaikkapa yhdistämällä NSN Juniperiin jolloin tuo fuusioitunut yhtiö muodostaa itsenäisen pörssiyhtiön jonka suurimpana omistajana häärii Nokia ja pienempänä Juniperin nykyiset osakkaat. Tällöin Nokian omistusosuus riippuisi siitä miten paljon se sijoittaisi luurien myynnistä irtoavaa rahaa kiinni tähän Juniper+NSN comboon.

Huhut nostivat tänään Juniperia yli 2% ja Nokian kurssikin oli lievässä nousussa mutta sulki tasan samaan kuin eilen eli 5.3 euroon

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “Nokia kiinnostunut Juniperista?”

  1. Nokia fuusioitumassa Alcatel-Lucentin kanssa? | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] sekä Softbankin 2% nousu. Softbank on muutenkin noussut kymmenkunta prosenttia huhtikuun aikana. Aiemmin fuusioissa Nokian kanssa on muuten ollut myös Juniper. Sille tämä fuusio olisi huono uutinen. Törmäsin juuri uutiseen että tämän Nokia-ALU fuusion […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: