Sailfishin Beta-vaihe päättyy

Jolla tiedotti perjantaina että Sailfish käyttöjärjestelmän Beta-vaihe päättyy: 1.0 versio julkaistaan maaliskuun alussa. Beta-vaiheen päättyminen tarkoittaa samalla sitä että Jolla uskaltaa laajentaa Jollan jakelun laajemmin ulkomaille ja Suomessakin ilmeisesti joku toinen operaattori DNA:n lisäksi on tuomassa Jollan valikoimiinsa. Samalla Sailfish tulee tarjolle virallisesti myös valikoiduille Android-laitteille.

NFC ei tule 1.0 version myötäkään tarjolle “oikeaan käyttöön” vaan jää pelkästään The Other Half kuoren tunnistamiseen. Jos NFC:tä haluaa käyttää johonkin muuhun tarvitsee odottaa kuorta jossa on erillinen NFC siru + Jollaan asennetta ohjelmisto. LTE tuki sensijaan tulee varmastikin 1.0 versiossa ja kenties myös MMS tuki. 1.0 versio mahdollistanee myös virallisesti asennettavan Google Playn ja Google Services kirjastot: “Customers are now able to install their preferred Android app store, and choose from hundreds of thousands of available Android applications” Ja “The fourth software update released in the beginning of March, raising the software to commercial readiness, will again include many important improvements and new features. These will include further improved performance, extended landscape support, lots of visual improvements, lots of new camera functionalities, enhancements to the Jolla store, new general settings, and many more.“. Uskoisin myös että Sailfish appsien teko helpottaa ja Jolla avaa ja dokumentoi uusia API liittymiä.

Jolla tulee saataville virallisesti Android laitteille 1H alkaen, ensiksi applikaationa joka muuttaa Android laitteen UI:n Jollamaiseksi ja myöhemmin tuo tarjolle oikean ja täyden Jolla OS:n Androideihin.

Jolla ilmoitti myös tehneensä F-Securen kanssa sopimuksen Younited pilvipalvelusta. Jollaan tulee tarjolle, varmaankin 1.0 version myötä F-Securen Younited. Jollan käyttäjät voivat palvelun avulla hallita paremmin digitaalista sisältöään ja saavat käyttöönsä viisi gigatavua tallennustilaa sisällön varmuuskopiointiin, tallentamiseen ja jakamiseen. He pääsevät younitedista Jollan sisältöön myös muilla laitteilla. En ole harkinnutkaan tähän asti noita amerikkalaisia pilvipalveluita jotka vuotavat dataa ties minne NSA mukaanlukien. Jolla on solminut myös muita yhteistyösopimuksia, mm. Rovion ja Tiedon kanssa.

NSA:sta puheenollen, tässä on yksi syy miksi käytän Jollaa. Eiköhän kaikissa amerikkalaisissa käyttöjärjestelmissä ole sama ongelma. Oikeastaan ainoa vaihtoehto tuon välttämiseen on Jolla.

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: