Putin romautti kurssit

Niinhän siinä kävi kun eilen arvelin että osakkeet ja erityisesti Venäjä-sidonnaiset osakkeet laskivat tänään ja aika reilustikin vielä. Eilen arvelin että pahiten tänään laskisi RSX (Venäjä) ETF ja seuraavana olisi listalla YIT. No ihan näin ei käynyt vaan tätä kirjoittaessa kello yhdeksän illalla oli tilanne se että YIT laski tänään 7.21% ja RSX ETF on tällä hetkellä vain 6.1% laskussa. Ajattelin päivällä että RSX:n laskuprosentti olisi kaksinumeroinen kun Venäjällä RTS indeksi laski 12% ja rupla heikkeni. Tässä kohtaa tarvii ehkä vähän miettiä josko laittaisi RSX:n myyntiin. Ristiriitaisten tietojen mukaan Venäjä on antanut ultimaattumin Krimillä oleville Ukrainan joukoille antautua huomiseen kell0 05:00 mennessä tai “nousee myrsky”. Joidenkin tietojen mukaan moista ultimaattumia ei ole annettu. Jos yöllä tulee selkkauksia kurssit romahtavat huomenna. Melko huolestuttava viesti tuli Merkeliltä joka oli käynyt Putinin kanssa puhelikeskustelun. Median mukaan Merkel oli todennut keskustelun jälkeen että “Putin ei ole tästä maailmasta”. Ei kuulosta kauhean hyvältä. Venäjä toimii kyllä melko lailla arvaamattomasti ja se tässä on ehkä pahinta.

Kaikki muutkin salkkuni osakkeet ja ETF:t  laskivat tänään, paitsi Valmet ja TTWO (kaupankäynti on vielä kesken muutaman tunnin). Fortumin lasku oli maltilliset 3.15% millä ei saavutettu edes kolmossijaa, sillä PKC laski 3.67%. Muista salkkuni ulkopuolisista osakkeista mainittakoon Elektrobit joka laski peräti 9.4%, Nokian Renkaat 6.6%, Rautaruukki ja Stockmann B -5%.

Toivottavasti tilanne selviää nopeasti ja rauhanomaisesti. Pahimmillaan tuolla syntyy jonkinlainen sisällissota tai selkkaus Länsi- ja Itä-Ukrainan välillä jossa Venäjä on yhtenä osapuolena. Länsimaat tuskin sotilaallisesti tähän sotkeutuvat mutta taloudelliset pakotteet, boikotit ja vastaavat toimet tulisivat vakavasti haittaamaan Venäjän ja siinä sivussa Suomen taloutta ja suomalaisia firmoja. Se on jokatapauksessa selvää että Venäjän maine on nyt mennyt monella tasolla ja vakaana sijoituskohteena sitä ei pidä kukaan pitkään aikaan vaikka kriisi loppuisi huomenna.

En myynyt tänään mitään. Ja kun kaikki rahat on jo kiinni ja velkavipuakin hieman käytössä ei ollut oikein mahdollisuuksia ostaakaan.  Warren Buffet kehottaa olemaan myymättä.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Putin romautti kurssit”

 1. Kinski Says:

  RSX ETF on mielenkiintoisessa tilanteessa. Itse luovuin siitä jo pari vuotta sitten.

  Jos et ehtinyt myydä, tänään taisi tulla iloinen yllätys. Nopeasti ne mielialat vaihtuvat markkinassa. Itse pyrin pitämään huivistani kiinni.
  Nokian renkaita sain alennuksella, muuten tyydyin seuraamaan sivusta.

  Salkkusi näyttää varsin tasapainoiselta. Olet varmaan selittänyt allkokaation idean jossain, mutta en sitä nyt löydä.

  Pidetään pintamme, eiks jeh?

  • Laimea Silli Says:

   En myynyt eilen mitään, jos olisi ollut käteistä olisin ostanut. Onnittelut Nokian Renkaiden tankkauksesta.

   Mulla allokaation perusperiaate on hajauttaa ensinnäkin rahat niin että yksittäisen kohteen osuus ei ole ratkaisevan suuri. Haen hajautusta maantieteellisesti ja myös sektoreittain. Tosin monet sektorit puuttuu kokonaan kuten lääketeollisuus kun en siitä mitään ymmärrä.

   Suomen osuutta olen koittanut pitää nyt normaalia alempana johtuen heikosta talouskehityksestä ja kiristyvästä verotuksesta johtuen. Myös ilmapiiri tuntuu olevan sijoitusvihamielinen. Kotimarkkinafirmoja ei löydy nyt yhtään

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: