YIT:stä irtosi osinko

YIT:n 0.38 euron osinko irtosi tänään ja osakkeesta irtosi 0.535 euroa. Kurssista on irronnut jo 1.5 euroa myyntihinnastani ja on siis nyt 7.485 euroa. YIT:n kurssi on nyt Inderesin eilen asettamassa uudessa tavoitehinnassa 7.5 euroa. Tosin Inderesin suositus on MYY. Eurolla saa nyt 50 ruplaa eli hieman on rupla toipunut.

Eipä myynti kaduta.

Stockmann tiedotti pari päivää sitten että se joutuu arvioimaan pitkän tähtäimen strategiansa uudelleen Venäjällä. Stockmannin osakkaat ovat varmasti olleet huolissaan tilanteesta ja kyselleet firman tiedotuksesta että mikä on tilanne ja missä mennään ja Stockmann sitten antoi tuon lausunnon julkisuuteen. Uskoisin että Pietarin tavaratalon myyminen on nyt entistä todennäköisempää. Stockmann voi rahoilla keventää velkalastiaan.

Venäjän markkinoista riippuvainen Tikkurila kertoi että tämänhetkinen tilanne on hankalimmasta päästä. “ruplan devalvoituminen heikentää jossain määrin Tikkurilan liikevaihdon kasvua. Toisaalta Venäjällä kauppa on toistaiseksi käynyt vielä normaalisti. Tikkurila avasi viime vuonna myös ensimmäiset omat myymälänsä Venäjälle.

USA (valkoinen talo) varoittaa kansalaisiaan Venäjä-sijoituksista. Perusteena: “Venäjän talous ja venäläiset yritykset kärsivät Venäjän toimista Ukrainassa ja länsimaiden niiden takia määräämistä pakotteista”. Niinpä niin… Myös monia listautumisia ollaan perumassa.

EU harkitsee Venäjä-pakotteidensa laajentamista huomenna. Veikkaanpa että ei kauaa kestä kun uudet pakotteet on päällä.

Suomalaisyritykset ovat kotiuttamassa Venäjältä varoja joita ne eivät tarvitse päivittäisen toiminnan pyörittämiseen siellä.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: