Nokian luurikauppa viivästyy

Niinhän siinä sitten kävi kuten vähän pelkäsin, Nokian luuribisneksen myyminen Microsoftille siirtyy (ainakin) huhtikuulle. Ilmeisesti sekä Korean että Kiinan kilpailuviranomaiset eivät ole vielä antaneet hyväksyntäänsä. Molemmilla on kansallisia syitä tähän. Nokia aikoo hyödyntää patenttejaan paremmin ilman tarvetta ristiinlisensiointiin päästessään eroon luureista ja tuohan tarkoittaa sitten suurempia kuluja paikallisille valmistajille: Samsungille, LG:lle Huaweille, Lenovolle jne.

Pahimmassa tapauksessa kilpailuviranomaiset asettavat sellaiset ehdot että Nokia ei voi noissa maissa hyödyntää patenttejaan nykyistä paremmin ja se sitten vesittää pitkälti Nokian ideaa kasvattaa merkittävästi patenttituloja. Ja yhtälailla huono homma on jos tämä edelleen viivästyy huhtikuulta. Nokia kassa sulaa joka kuukausi mitä pidempään luurit pysyy osana Nokiaa ellei nuo X-sarjalaiset Android-luurit tee todellista yllätystä.

Nokian kurssi ei kuitenkaan ottanut tuosta mitään shokkia vaan tuo oli jo hinnoiteltu kurssiin. Perjantainahan kurssi laski reilut kolme prosenttia. Tiesikö joku jo silloin? Nyt pidetään peukkua että huhtikuussa kauppa clousataan.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “Nokian luurikauppa viivästyy”

  1. Jani Says:

    460 000 lappua meni eilen iltapäivällä kaksi kertaa peräkkäin. Sen jälkeen vielä 120 000:n ja 200 000:n lapun ostokset nokiaa menivät nordean kautta.
    Komppasin 100 lapun ostolla 🙂

    Uskosta se ei jää kiinni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: