Fortumista irtosi osinko ja kohta myös Norjan sähkönsiirto- ja lämpöliiketoiminta

Fortum tiedotti tänään sopineensa myyvänsä Norjan sähkönsiirtoliiketoimintansa Oslon pörssissä noteeratulle energiayhtiö Hafslundille ja Norjan lämpöliiketoimintansa iCON Infrastructure Partners II, L.P. -rahastolle. Lisäksi Fortum myy osuutensa Fredrikstad Energi AS:ssä (49 %) ja Fredrikstad Energi Nett AS:ssä (35 %) Hafslundille. Kauppahinta on 350 miljoonaa euroa ja kirjanpidossa tuo näkyy 70 miljoonan euron voittona 2Q tulokseen.

Fortumin norjalaisen sähkönsiirto- ja lämpöliiketoiminnan yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 105 miljoonaa euroa, vertailukelpoinen liikevoitto noin 24 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen EBITDA noin 39 miljoonaa euroa. Eli tämän verran jää sitten tästedes tulematta liikevaihtoa ja voittoa. Tosin Fortum omistaa edelleen 34% Hafslundista, jonka liikevaihto ja tulos tulevat nousemaan ja sitäkautta Fortumin saamat osingot tuolta. Vielä on Ruotsin siirtoverkko myymättä. Tuolta irtoaakin sitten jättipotti rahaa.

Fortumista irtosi tänään myös 1.1 euron osinko. Kurssi tippui 1.18 euroa 16.54 eurosta 15.36 euroon, pikkaisen osinkoa enemmän siis. Saas nähdä miten kurssi nyt kehittyy kun tukea antanut iso osinko on nyt irronnut ja hermoilu Venäjästä jatkuu. Yhtiökokouksessa Kuula kertoi että Venäjän liiketoiminnoille joudutaan ehkä asettamaan uusi alempi liikevoittotavoite.

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: