Nokian luurimyynti toteutuu perjantaina 25.4

No niin, pitkään odotettu Microsoft diili toteutuu vihdoin perjantaina 25.4. Nokian tiedote asiasta oli todella lyhyt, peräti kolmirivinen eikä sisältänyt mitään yksiyiskohtia. Vaikuttaa hieman siltä että Nokian tiedotusosasto on Pääsiäislomalla. Microsoftin blogissa oli asiasta enemmän yksityiskohtia. Siellä mm. mainittiin että Korean tehdas jää diilin ulkopuolelle. Intian tehtaasta ei ollut mitään mainintaa Microsoftin blogissakaan. Nokian kurssi on nyt iltakymmeneltä USA:ssa vain 1.2% nousussa, mikä on mielestäni hievenen yllättävää.

Olenko arvioinut Nokian hinnan väärin vai katsovatko sijoittajat että tässä on edelleen ennen kaikkien yksityiskohtien selviämistä jotain epävarmuuksia ja riskejä ja kurssi ei nouse ennenkuin nuo selviävät. Näkyykö Korean tehtaan poissulkeminen diilistä hinnassa? Entäs jos sekä Korea että Intia suljetaan ulos? Korean tehdas ei tainnut olle kovinkaan merkittävä enää kun vuonna 2012 työvoimasta laitettiin ulos 75%. Mitähän Nokia noilla tehtailla mahtaa tehdä?

Seuraavaksi sitten odotellaan 1Q tulosjulkistusta 29.4, osinkopäätöstä ja tietoja streategiasta ja CEO valinnasta. Paljon uutisia on siis tulossa lähitulevaisuudessakin. Ja kenties sitten yritysostoja…

Tags: ,

2 Responses to “Nokian luurimyynti toteutuu perjantaina 25.4”

  1. Jarno Lönnqvist Says:

    Nokia alkanee sopimusvalmistajaksi pakon edestä. Tämä mahdollistaa myös helposti oman laitevalmistuksen aloittamisen joskus tulevaisuudessa. Toivottavasti tuo laitevalmistus tuottaa jotain muutakin kuin tappiota. Tuntuu vaikealta kuvitella, että jos kauppaan ei kuulu kaikkia osia mistä alunperin on sovittu, niin se ei näkyisi hinnassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: