Ericssonin tulospettymys painoi Nokiankin laskuun

Ericssonin kurssi laski tänään tulospettymyksen painamana ja veti mukanaan Nokian kurssin. Tätä kirjoittaessa Ericsson on 5.9% laskussa USA:ssa yhdeksän aikaan illalla. Ericssonin liikevaihto tippui 1Q:lla hivenen yllättäen 7% vuoden takaisesta kruunuissa mitattuna. Liikevaihto oli 47.5 miljardia kruunua eli 5.23 miljardia euroa. 1Q 2013 Ericssonin liikevaihto oli 6.1 miljardia euroa, laskua euroissa siis peräti 14%. Melkoinen romahdus, eikä ihme että kurssi tippuu. Itseasiassa runsaan kahden vuoden seurantajaksoni aikana ei Ericssonin euromääräinen liikevaihto ole ollut näin huono kertaakaan.

Romahdusta lievittää 36.5% bruttokate ja 5.5% operatiivinen voittoprosentti. Näin hyvää bruttokatetta ei Ericssonilla ole ollut runsaan kahden vuoden seurantajaksoni aikana. Operatiivista voittoa Ericsson teki 2.6 miljardia kruunua eli 290 miljoonaa euroa, mikä oli selvästi vuoden takaista 244 miljoonaa euroa parempi. Odotuksista se kuitenkin jäi. Kassavirtaa tuli 9.4 miljardia kruunua eli miljardi euroa. Ericssonin luvut sisältävät lisenssituloja Samsungilta, mutta niiden määrää ei julkaistu.

Markkina pelkää nyt että NSN:n liikevaihto on myös ollut huono. Ericsson selitti liikevaihdon laskua Pohjois-Amerikan ja Japanin 3G HSPA-verkkojen rakennusurakoilla, jotka päättyivät 1H 2013. Ericsson on ollut hovitoimittaja Verizonin ja AT&T:n jättimäisissä 3G HSPA verkkourakoissa mutta NSN ei ole noihin osallistunut. Ainakaan tuota kautta laskua ei NSN:lle ole tulossa. Liikevaihtoa laski myös levottomuudet Afrikassa ja Lähi-Idässä ja Ericsson mainitsi myös Ukrainan ja Venäjän levottomuudet.

No ensi viikolla nähdään miten NSN on pärjännyt. Varoitusta ei ole tullut ja 1Q:lle NSN ennusti näin: “Nokia arvioi NSN:n ei-IFRS-liikevoittoprosentin olevan vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä noin 5, vaihteluvälin ollessa 4 prosenttiyksikköä tämän ylä- tai alapuolella“. Liikevaihdon osalta muistaakseni NSN ei ennustetta antanut. Pressitiedotteiden mukaan aika hyvin se on sopimuksia napsinut viime syksystä lähtien. Kasvuun kääntyminen olisi kova juttu ja boostaisi kurssia.

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “Ericssonin tulospettymys painoi Nokiankin laskuun”

  1. Nokia vs. Ericsson 1Q 2014 | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Ericssonin 1Q tulokseen ja linkki Nokian ja Nokia Networksin (NSN) 1Q tulokseen. Kruunun vaihtokurssina euroiksi käytin 1 […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: