Huomenna uuden Nokian ensimmäinen tulosjulkistus

Markkina on hermoillut Nokian huomista superpäivää koko viikon ja tänäänkin kurssi, joka oli kivasti plussallakin tänään, päätyi lopulta yli 2% pakkaselle. Huomenna Nokia siis julkaisee 1Q tulosjulkistuksensa jossa on mukana vielä luuritkin ja taitavat ne luurit olla kirjanpidossa mukana vielä huhtikuun osalta 2Q tulosjulkistuksessakin. Luurit nyt eivät liiemmin markkinaa kiinnosta kuin sen osalta että onko NSN:n, HERE:n ja patenttien tuoma tulovirta nollaantunut luurien tuomilla tappioilla tai onko jopa menty miinukselle.

Tulosjulkistuksen lisäksi odottelen tietoa osingosta. Onko se se 0.10 euron perusosinko plus 0.4 euron lisäosinko mitä markkina odottaa? Jos on niin on selvää että kurssi pomppaa ylemmäs. CEO ja hallitusnimitykset on myös odotuksissa. Rajeev Suri lienee vahvoilla. CEO:ksi, toinen vaihtoehto lienee CFO Ihamuotila. Kertooko Nokia myös strategiastaan huomenna vaiko vasta myöhemmin? Voi olla että se antaa peruslinjaukset huomenna ja tarkentaa sitten CMD:ssä myöhemmin. Huomenna ei taatusti mitään ostoslistaa julkaista Nokian tulevista strategiaa tukevista yritysostoista mutta jos annetaan painopistealue mihin firma meinaa panostaa niin siitä voi päätellä. Jos Nokia esimerkiksi kertoo että meinaa panostaa HEREen niin tuollainen ilmoitus voisi nostaa Elektrobittiä jne. Nokian tiedotteeita ja webcastia seurataan siis tarkkaan monessakin mielessä.

Kurssi on vajonnut viikossa noin 5.5 eurosta nykyiseen 5.14 euroon. Minä ajattelin että suunta olisi päinvastainen. Oli mukana luurit tai ei niin yhtä vaikeeta tämän osakkeen suuntaa on ennustella näköjään. Toki muukin markkina on laskenut Ukrainan tilanteen takia.

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: