Huhtikuussa salkkuni teki uuden ATH:n

Huhtikuussa salkkuni teki uuden ATH:n noustuaan vaatimattomat 0.5% edelliskuusta. Nousua on muuten tullut alkuvuoden aikana 6.7%. Indeksit voitin kun OMX HEX Cap nousi 0.23%, Nasdaq laski 2%. No okei S&P500:n 0.64% nousulle niukin naukin hävisin.

Tein huhtikuussa suht. paljon kauppaa. Myin Metsot pois heti huhtikuun eka päivänä. Ostin lisää PKC:ta. Aloitin Softbankin ostot ja ostin sitä kahteen otteeseen myöhemmin. Intia (IFN) ETF:n myin pois osin ostotarjouksen kautta, osin suoraan pörssiin. Osinkorahaa tuli seuraavista: Metso, Valmet ja PKC. Osinko irtosi Sammosta ja tuloutuu toukokuussa.

Kuukauden voittajaosakkeet:

  • Metso 21.7%. Itse myin tuon huhu tultua 20% päivänousun jälkeen eli 1.7% jäi tuottoa tulematta.
  • Valmet +7%
  • PKC +6%
  • Brasilia (EWZ) ETF +4.5%
  • Softbank +4.5% keskiostohinnastani

Kuukauden luuseriosakkeet:

  • TTWO -7%. Salkkuni selkeästi suurin osake ja laskee noin paljon ja siitä huolimatta salkkuni nousi. Nasdaq on toista kuukautta jo vähän alamaissa ja TTWO on mennyt muun markkinan mukana alemmas.
  • Sampo -5%. Suurin osa tästä laskusta selittyy kyllä ihan osingon irtoamisella.
  • Kiina (FXI) ETF -2%

Huhtikuussa vihdoin tapahtui Nokian osalta, luurikauppa toteutui. Yhtiö kertoi lisäksi strategiastaan, julkisti Rajeev Surin valinnan CEO:ksi, johtoryhmän ja hallituksen kokoonpano julkistettiin. Lisäksi kerrottiin paljonko osinkoa maksetaan ja paljastettiin että yhtiö aikoo ostaa ja mitätöidä omia osakkeitaan 1.25 miljardin euron edestä ja maksaa lainaa pois kahdella miljardilla. Niin ja 1Q tulos julkistettiin. Nokia bloggauksia tuli kuun aikana useampiakin. Moni muukin yhtiö julkisti 1Q tuloksensa. Ukrainassa kriisi edelleen jatkuu ja on vaikea sanoa miten tuo tulee päättymään ja millaisia talous- ynnä muita pakotteita tullaan vielä näkemään. Toivottavasti ei kuitenkaan sotaa.

Toukokuusta saattaa tulla mielenkiintoinen kuukausi sijoitusten osalta. Nouseeko Nokian kurssi kesäkuussa irtoavaa isoa yli 7% osinkoa ennakoiden vai joko osinko on hinnassa? Alkaako Ali Baban osakeanti ja millaiseksi muodostuu hintahaarukka? Tuo voi boostata merkittävästi Softbankin kurssia. Julkistaako TTWO vihdoin GTA V:n PC:lle ja NextGen konsoleille mikä toisi kivan nousupiikin osakkeeseen mihin voisi irtaantua ja alkaa etsiä uusia sijoituskohteita rahalle. Alkaako olla merkkejä “Sell in May and go away” ilmiöstä? Rahaa on hieman jäljellä laittaa kiinni sijoituksiin ja lisää tulee mm. Sammon osinkojen muodossa. Katsotaan nyt ostanko mitään toukokuussa.

Blogini kiinnosti huhtikuussa noin 15 000 käynnin verran.

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: