Ali Baban listautuminen lähestyy

Ali Baba jätti tänään listautumishakemuksen USA:n pörssiin. Tosin hakemuksessa ei selvinnyt että mihin pörssiin ja myöskään antihintaa ei kerrottu. Ilmeisesti hätäisimmät sijoittajat odottivat tätä tietoa hakemuksen jättämisen yhteydessä kun kurssi painui Saksassa 3.65% laskuun. Minä käytin laskua hyväkseni ja tankkasin Softankkia lisää. Näillä näkymin tuo on viimeinen tankkaus ja nyt sitten vaan odotellaan kurssinousua. Täällä arvellaan että Softbankin osake nousisi IPOn yhteydessä 71 dollariin kun kurssi on nyt vajaa 37 dollaria. Kurssi siis likimain tuplaisi tuon analyysin mukaan. Itse laskeskelin aiemmin että nousuvaraa olisi 30-70%.

Softbank ei aio myydä yhtään osakkeita Ali Baban IPOssa vaan näkee ilmeisesti pitkän tähtäimen kasvua. CEO Masayoshi Son on kiinnostunut pitkästä tähtäimestä ja korosti tuota firman ilmoitettua ostavansa ison siivun Supercellistä. Olikohan tuo sitten pettymys osalle sijoittajista?

Toisaalta tänään tuli myös Softbankin tulos. Melkoisen vakuuttavaa jälkeä ja firma nosti tänään ennustettaan liikevaihdosta tilivuodelle 2014. Vanha ennuste oli 7 triljoonaa jeniä ja uusi nyt 8 triljoonaa. Voittoennuste pysyi ennallaan 1 triljoonassa jenissä (9.9 miljardia dollaria). Analyytikot odottivat noin 10% enemmän. Eli tämä selittää osaltaa osakkeen laskua tänään. Softbank muuten maksaa osinkoa kahdesti vuodessa.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: