Brasilia pilasi PKC:n 1Q 2014 tuloksen

PKC ennusti 4Q tulosjulkistuksen yhteydessä tälle vuodelle liikevaihdon ja käyttökatteen laskua. Eilen julkistetussa tuloksessa koko vuoden näkyviin ei tehty muutoksia. Laitetaan kertauksen vuoksi vielä tähän: “PKC Group arvioi vuoden 2014 liikevaihdon ja vertailukelpoisen käyttökatteen (EBITDA) olevan alhaisempi kuin vuonna 2013. Vuonna 2013 PKC:n liikevaihto oli 884,0 milj. euroa ja vertailukelpoinen käyttökate (EBITDA) ennen kertaluontoisia eriä oli 70,3 milj. euroa.”. Poimintoja 1Q tuloksesta:

 • Liikevaihto laski 9.5% 203.8 miljoonaa euroon (225.2 miljoonaa)
 • EBITDA ennen kertaluonteisia eriä oli 12,1 milj. euroa (18,8 milj. euroa) eli 5,9 % (8,3 %) liikevaihdosta
 • EBITA** oli 7,6 milj. euroa (14,2 milj. euroa) eli 3,8 % (6,3 %) liikevaihdosta. Katsauskaudella kirjattiin PPA -poistoja 2,0 milj. euroa (2,9 milj. euroa)
  • Kertaluonteisia eriä oli 2.7 miljoonaa euroa (5.4 miljoonaa euroa)
 • Laimennettu tulos/osake oli 0,04 euroa (0,14 euroa)
 • Katsauskauden rahavirta investointien jälkeen oli -18,4 milj. euroa (0,2 milj. euroa).
 • PKC joutui 1Q:n aikana ottamaan hieman velkaa ja sillä on nyt nettovelkaa 16.9 miljoonaa euroa
 • Johdinsarjaliiketoiminnan liikevaihto laski 5% 188.4 miljoonaa euroon (208.4 miljoonaa)
  • Operatiivinen voitto laski 5.9 miljoonaan (11.7 miljoonaa)

Pohjois-Amerikassa meni hyvin ja ennusteita koko vuodenne nostettiin tuotantomäärien osalta. Vaikkakin siellä oli kevyiden ajoneuvojen asiakkaalla tuotantoseisokki ja joitain tuotanto-ohjelmia päättyi. Tämä vaikutti osaltaan liikevaihdon laskuun. Euroopassa kuorma-autotuotanto laski, jopa odotettua enemmän. Euroopassa myös yksi asiakas päätti ryhtyä itse valmistamaan kaapeleita ja lopetti tilaussuhteen. Brasiliassa lasku jatkui ja valuutta liikkui väärään suuntaan. Brasiliassa tappiot syvenivät ja vaikuttaa siltä että ongelmat siellä alkavat olla kroonisia. PKC on nyt neuvottelemassa sopimuksia uudelleen ja yrittää leipoa mukaan sopimuksiin valuuttakurssien vaikutuksia ettei riski valuuttakursseista jää yksin PKC:lle. Brasiliassa työvoimakustannukset ovat kohonneet reilusti joten PKC yrittää hinnankorotuksia sopimuksiin.

PKC panostaa tulevaisuuden kasvuun ja avasi kvartaali aikana uuden johdinsarjatehtaan Serbiassa, jossa tuotanto on jo käynnissä. Myös Suzhoussa Kiinassa avasi uusi johdinsarjatehdas. Nogalesin tehdas Meksikossa tullaan sulkemaan. Liettuaan perustetaan johdinsarjayksikkö. Voi olla että PKC harkitsee joidenkin Euroopan tuotantolaitosten sulkemista näiden uusien tehtaiden myötä.  Kiinassa Euro 4 standardi on lisännyt kiinnostusta PKC:ta kohtaa ja uusia bisnesmahdollisuuksia on aukemassa.

Aasian mahdollisista yritysostoista ja mahdollisuuksista ei ollut mitään konkreettista. Osake laski eilen 4.94% 22.72 euroon. Tulosjulkistus ei ollut hyvä, ajattelin nyt kuitenkin holdata. Nousukäänne lähestyy uskoakseni. Kannattaa lukea myös slaidit.

Advertisements

Tags:

One Response to “Brasilia pilasi PKC:n 1Q 2014 tuloksen”

 1. Toukokuussa heiluntaa mutta nousuun päädyttiin | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] puolivälissä näytti siltä että toukokuussa salkkuni kokee selvän arvonlaskun PKC:n heikon tuloksen ja TTWO:n tulospettymyksen myötä. Puhutaan kuitenkin salkkuni 4. suurimmasta ja suurimmasta […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: