Eilen tuloksensa julkaissut TTWO romahti tänään 7.95%

TTWO julkaisi eilen tuloksensa pörssin sulkeutumisen jälkeen. Tulos oli hyvä ja ennustamaansa parempi mutta antamansa laimean ennusteen takia tiesin odottaa tälle päivälle laskua ja todennäköisesti 20 dollarin alitusta heti avauksesta. Minimitavoitehintani osakkeelle on ollut 20 dollaria ja mielessä kävi eilen ja tänään että laittaisin osakkeeni myyntiin juurikin tuolla 20 dollarilla mutta jälkipörssin ja ennakkopörssin hinnan pyöriessä alle 20 dollarissa ajattelin että ei se toteutuisi kuitenkaan mutta niinhän siinä kävi että kurssi kiipesi jopa 20.40 dollariin aamulla ja aloitti sitten jyrkän laskittelun ja kävi jopa alle 19 dollarin. Lopulta kurssi sulki 18.99 dollariin. Harmittaa. Harmittaa se että en laittanut tänään osakkeitani myyntiin tuolla 20 dollarilla. Olisin saanut vähintään tuon ellen jopa hieman enemmän. En laittanut kun olin varma että tuohon hintaan ei mene, olisi perhana kannattanut kokeilla. Loppupäivästä olisin voinut ostaa samat osakkeet takaisin dollaria halvemmalla.

TTWO:n antaman ennuste on ylivarovainen ja firma tulee jokseenkin varmasti ylittämään sen reilusti. Ennusteella laskettu PE-luku päivän päätöskurssilla on 18 mikä on suhteellisen korkea luku mutta jos poistetaan markkina-arvosta nettokäteisen arvo eli noin kolmasosa on PE-luku 12 mitä ei voi pitää kalliina. Ja pidetään mielessä että ennuste on ylivarovainen ja CEO Zelnikin mukaan ei pidä sisällään uutta GTA:ta tänä vuonna. Tarkoittaako tuo sitä että TTWO ei todellakaan tuo tilivuotensa 2015 aikana GTA V:sta versiota PC:lle ja NextGen konsoleille vai sitä että tuota ei vaan ole otettu mukaan ennusteisiin ja jos GTA V julkaistaan noille alustoille tullaan samalla ennusteita nostamaan? Aika näyttää. Tänään kuitenkin puhallettiin kurssista GTA odotukset melko tyhjiksi ja toteutuessaan GTA julkistus kurssinousua pitäisi tulla roimasti.

Zelnickin mukaan TTWO:lta tulee tänä vuonna 10 pelijulkistusta joista osa on julkistamattomia. Nämä kerrottiin jo eilen ja olisiko niin että ennuste on laadittu pelkästään noiden varaan?

Label

Title

Platforms

Release Date

2K

NBA 2K15

Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PC

October 7, 2014*

2K

Borderlands: The Pre-Sequel

Xbox 360, PS3, Windows PC

Fall 2014

2K

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth

Windows PC, Mac, Linux

Fall 2014

2K

Evolve

Xbox One, PS4, PC

Fall 2014

2K

WWE 2K15

TBA

Fiscal 2015

 

Mukana listalla ei ole yhtään Rockstar Gamesin julkaisua. Kovimpien arvioiden mukaan GTA V PC + NextGen julkistus tarkoittaisi 20 miljoonan kappaleen myyntiä noille alustoille lyhyellä aikavälillä. Ensi kuun alussa on E3 messut joita ennen huhut yltyvät tuosta julkistuksesta oli niissä perää tai ei. Ja kurssi noussee huhujen takia. Tuntuisi kyllä hölmöltä jos Zelnick toteaa medialle ja sijoittajille että GTA V:sta ei ole tulossa tai ainakaan ennusteissa mukana jos kuukautta myöhemmin se julkaistaisiin.

Uskon että tänään nähty lasku oli ylireagointia jota osin boostasi muunkin markkinan lasku. Uskon että seuraavina viikkoina kurssi tulee pyörimään 19 ja 20 dollarin välissä ja lähempänä 20 dollaria kuin tätä 19:ta. Mutta ollaan sitä ennenkin väärässä oltu, viimeksi tänä aamuna. Koko salkkuni laski tänään 2.7%. Suurin osa omistuksistani oli tänään laskussa. Näitä päiviä on nähty ja tullaan näkemään vastakin mutta aina yhtä ikäviä nämä voimakkaat laskupäivät ovat ja harmistusta lisää se että suurin osa tästäkin laskusta olisi ollut vältettävissä vain sillä että olisin syöttänyt sen saakelin toimeksiannon aamulla tai iltapäivän alussa ennen USA:n pörssien avaamista.

Pitkässä juoksussa uskon firman potentiaaliin. Red Dead – pelisarjaan tullee tänä tai viimeistään ensi vuonna uusi peli. Ihan uusi pelisarja tuotevalikoimiin toisi merkittävän nousupotentiaalin tullessaan. Firman pelimoottori ja IPR:n arvo lienee nykyistä pörssikurssia suurempi kuten EA Sports näki jo vuonna 2008 tehdessään 26 dollarin ostotarjouksen per osake koko firmasta. Tuolloin TTWO:n talous oli sekaisin ja päällä oikeustaisteluita, nyt firman talous on vakaa eikä merkittäviä oikeustaisteluita ole meneillään. Sisällään uusi ja parempi ostotarjous ei olisi kyllä mikään ihme kun markkina-arvo on nyt vain 1.6 miljardia dollaria. Supercellin markkina-arvoksi muodostui kolme miljardia dollaria Softbankin ja GungHo:n ostaessa siitä osuuden. Ja tuo markkina-arvo vain 672 miljoonan euron liikevaihdolla ja 349 miljoonan euron voitolla.

Noh tuli tarjousta tai ei niin TTWO:lla on nyt rahaa ostaa ja mitätöidä omia osakkeitaan tai jopa jakaa osinkoa. Zelnick vihjaisi myös mahdollisuudesta strategiseen yritysostoon. Ja TTWO omistaa jo nyt mm. osuuden Twitch striimauspalvelusta joka on mukana molemmissa NextGen konsoleissa ja joka generoi neljänneksi eniten nettiliikennettä USA:ssa Netflixin, Googlen ja Applen jälkeen. Potentiaalista huolimatta tästä vuodesta voi tulla välivuosi kursikehityksen suhteen jos tosiaan GTA V julkistusta ei ole. Toisaalta se voi olla viisastakin säästää ensi vuoteen ja laittaa Online viimeisen päälle kuntoon ja rahastaa nykyisillä versioilla sen mitä lähtee ja sitten myydä hieman lisätyllä sisällöllä ja paremmalla grafiikalla sama peli uudestaan uusille konsoleille ja PC:lle.

Advertisements

Tags: , , , ,

8 Responses to “Eilen tuloksensa julkaissut TTWO romahti tänään 7.95%”

 1. Arvosijoittaja Says:

  P/E-luvun korjaaminen nettokäteisellä sisältää oletuksen, että TTWO:n tilillä makaavan dollarin arvo omistajille on yksi dollari. Ottaen huomioon yrityksen ja nykyisen johdon historian tuo on kestämätön oletus.

 2. Google ostamassa Twitchin | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] Laimean Sillin tarinoita sijoittamisesta ja vähän muustakin « Eilen tuloksensa julkaissut TTWO romahti tänään 7.95% […]

 3. Arvosijoittaja Says:

  Dollari TTWO:n tilillä on toki yrityksen johdolle dollarin arvoinen. Ellet kuitenkaan omista merkittävää äänivaltaa, mikä tässä tapauksessa ei edes olisi mahdollista Zelnickin viritysten vuoksi, on dollarisi johdon takana. Tuon dollarin arvo on täysin johdon toimien varassa. Esimerkiksi tilillä makaava dollari ei tuota tuotto-odotuksesi verran korkoa, vaan menettää joka vuosi arvoaan.

  Tunnusluvut, joissa yritysarvosta / markkina-arvosta, siivotaan netto-omaisuus, sisältävät oletuksen, että sijoittaja ostaa koko firman. Koko yrityksen ostajahan voisi ottaa käteisen itselleen. Kun kyseessä on vain pienen siivun osto, ei tuo nettokäteinen vapaudu, vaan johto ratkaisee sen arvon omistajalle. Tässä tapauksessa valitettavasti.

  EA olisi ostanut tämän yrityksen pois 2008 kahdella miljardilla dollarilla. Johto ei myynyt vaan väitti, että hinta oli törkeän alhainen. Nykyään markkina-arvo on 1,5BUSD:) Ainoa joka hyötyi johdon päätöksetä oli johto itse…

 4. Toukokuussa heiluntaa mutta nousuun päädyttiin | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] näytti siltä että toukokuussa salkkuni kokee selvän arvonlaskun PKC:n heikon tuloksen ja TTWO:n tulospettymyksen myötä. Puhutaan kuitenkin salkkuni 4. suurimmasta ja suurimmasta yksittäisestä sijoituksestani. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: