Stockmann raketoi

Stockmannin kurssi nousi perjantaina 11.5% ja tänään 7.83% tämän tiedotteen takia. 13 vuotta CEO:na toiminut Hannu Penttilä jää eläkkeelle vuoden lopussa. Raketin polttoaineena toimii kuitenkin pääosin tämä: “Stockmannin hallitus on päättänyt käynnistää nykyisen strategian arviointi- ja muutosprosessin, jonka lopputuloksella voi olla merkittäviä vaikutuksia nykymallisen liiketoiminnan rakenteisiin. Tavoitteena on hyväksyä uusi konsernin strategia seuraavan kuuden kuukauden kuluessa. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi etenee strategiatyön rinnalla ja on yhteydessä sen lopputulokseen“.

Noin helppoa on saada kurssi 20% korkeammalle nykyisille 12.4 euron tasoilla (B osake). Ei tarvitse kuin ilmoittaa asian jonka kaikki sijoittajat ovat ymmärtäneet jo kauan että strategisia muutoksia tarvitaan jotta toimintaa voisi jatkaa seuraavatkin vuosikymmenet voitollisesti. Kenties Seppälä myydään, kenties luovutaan Pietarin tavaratalokiinteistöstä. Onko varaa investoida uuteen vai tarkoittaako tämä lähinnä koon pienentämistä? Pelkkä usko siitä että tulevat strategiapäätökset ovat hyviä ja että ne viedään menestyksekkäästi läpi nostaa siis kurssia 20%. Kurssiin on siis kahdessa päivässä puhallettu 20% verran odotuksia. Itse luovuin osakkeista viime vuoden huhtikuussa 11 euron hintaan. Kurssi oli toukokuussa noin 10 euron tasoissa ennen tätä raketointia.

Advertisements

Tags:

One Response to “Stockmann raketoi”

  1. Toukokuussa heiluntaa mutta nousuun päädyttiin | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] tulleet ulkopuoliset venäläismieliset tahot. Mm. Stockmann nousi liki 18% sen ilmoitettua vain strategiauudistuksesta ilman konkretiaa. Venäjä (RSX) ETF nousi 11%, YIT 8%, Fortum 10%, Nokian Renkaat +9% ja Intian vaalituloksesta […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: