Kesäkuussa salkku teki töitä kun lomailin

Kesäkuun loppupuolisko sujui lomaillessa pääosin surkeissä keleissä mutta loma on aina lomaa ja tulihan joka ilta telkkarista tai Ylen Areenalta huippufutista. Markkinan seuraaminen jäi vähän ohkaiseksi mutta eikös se ole juuri loman tarkoitus että tehdään jotain normaalista poikkeavaa. Mutta salkun osakkeet jatkoivat väsymätöntä työtään. Money never sleeps! Salkun arvo kohosi lopulta prosentin toukokuun lopulta siitäkin huolimatta että Nokiasta irtosi osinko joka tuloutuu vasta nyt tällä viikolla heinäkuun alussa. Tuo osinko tulee sitten näkyviin heinäkuun kuukausikatsauksessa. Nokia on salkkuni toiseksi suurin osake, ennen osingon irtoamista ja TTWO myyntini jälkeen se oli jo hetken suurin osake kunnes osingon irtoaminen ja viime päivien lasku painoi sen taas kakkoseksi TTWO:n taakse. Niin tosiaan, aloitin TTWO myynnit ja myin noin kolmasosan osakkeistani pois noin 21 dollarin hinnalla. Tarkoitus on myydä loput kahdessa erässä ja korkeammalla hinnalla kuin eka erä. Kurssi liikkuu nyt 22.2 dollarissa joten periaatteessa voisin laittaa seuraavan erän myyntiin vaikka samantien, katsotaan loppuviikosta jos nousisi lisää vielä. Seuraamistani indekseistä hävisin sekä S&P500:lle (+1.87%) että Nasdaqille (+3.89%) mutta voitin OMX HEXin (-0.83%). Salkku on noussut viime vuoden lopulta nyt vuoden puoliväliin mennessä 10%.

Kuukauden Sankariosakkeet:

  • TTWO +8%
  • Valmet +7%
  • Brasilia (EWZ) ETF +3%
  • Softbank +2%

Kuukauden Luuseriosakkeet:

  • Nokia -7%. Suurin osa laskusta selittyy osingon irtoamisella
  • PKC -2%

Salkun ulkopuolelta mainittakoon Fortumin liki 10% nousu sekä IFN:n (Intia ETF) runsaan 6% nousu. Ei olisi näistä kyllä kannattanut vielä irrota. En ymmärrä mikä tuota Fortumia nostaa noin paljon. Windfal-verosta luopuminen toki pieneltä osin ja IFN:ää nostaa vaalitulos.

Rahaa on nyt tilillä TTWO:n myynnin myötä ja lisää tulee kunhan myyn sitä lisää ja kohta tulee Nokian osingotkin. Aion ostaa ainakin lisää Softbankkia jonka uskon tulevan Ali Baban annin takia nousevan melko roimasti lähitulevaisuudessa. Anti ilmeisesti toteutuu elokuussa. Kunhan antihinta julkistetaan lienee siinä yksi roiman nousun paikka. Muita ostokohteita pitää miettiä paremmin sitten viimeistään syksyllä.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: