Microsoft laittaa 18 000 pihalle

Microsoftin uusi pääjohtaja ilmoitti tänään ennätysmäisistä 18 000 työntekijän irtisanomisista, joista peräti 12 500 on Nokialta ostetusta Devices & Services yksiköstä. Eli käytännössä 50% Nokialta ostetun kännykkäyksikön työntekijöistä laitetaan pihalle. Loogista jatkoa katastrofaalisesti epäonnistuneelle 112 strategialle, valitettavasti. Samalla tämä on iso näpäytys Steve Balmeria kohtaan, jonka aikana Microsoftin organisaatio paisui ja jonka johdolla Microsoft epäonnistui täydellisesti luuripuolella. Uusi pääjohtaja ja Bill Gates vastustivat muuten Nokian luuriyksikön ostoa.

Suomen osuus näistä irtisanomista luuripuolen osalta on maksimissaan 1100 eli vajaa neljäsosa työntekijöistä. Oulun saitti suljetaan kokonaan, Salossa ja Tampereella joka kenties palkataan lisää. Oulun sulkeminen tarkoittaa sitä että Nokia X alusta ajetaan alas eli Android heitetään mäkeen. Tämä ei ole kyllä mikään yllätys, ihme että tuo alusta sai näinkin pitkään jatkaa. Perusluurien eli Ashojen ja S40 kehitys ilmeisesti laitetaan säästöliekille tai lopetetaan kokonaan. Jäljelle siis jää vain Windows Mobile ilmeisesti. Ei tuokaan mikään yllätys kun maailma siirtyy älyluureihin kuten Nokia itse ennusti jo 2000-luvun alussa silloin kun maailman herruus oli vielä tukevasti Nokialla ja luotettiin omiin alustoihin ja tuotekehitykseen. Surullinen tarina sai siis tänään jälleen uuden luvun. Toivottavasti irtisanomispaketit ovat hyvät ja moni työllistyy nopeasti tai perustaa oman menestyvän firman. Ei nämä irtisanomiset tähänkään taida loppua mikäli Windows luurit eivät lähde parempaan lentoon. Mikä nuo lentoon saisi?

Toivottavasti tämä jotenkin myös sataa kotimaisen kännykkävalmistaja Jollan laariin.

Advertisements

Tags: ,

One Response to “Microsoft laittaa 18 000 pihalle”

  1. Microsoftin luuridivisioona teki karmeat luvut 2Q:lla | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] luurit Microsoftille oli Nokian luuridivisioonassa vielä töissä 32 000 ihmistä. Vime viikolla kun Microsoft ilmoitti laittavansa 50% tuosta porukasta pihalle oli luku enää 25 000 ja jäljelle jää siis enää 12 500. Vähiin on porukka käymässä kuten […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: