Ericssonin 2Q yllätti positiivisesti

Ericsson onnistui yllättämään markkinat 2Q tuloksellaan ja markkina palkitsi Ericssonin osakkeen reippaalla nousulla jota on tällä hetkellä noin 8% Tukholman pörssissä. Suurin yllätys taisi olla liikevaihto joka laski vain prosentin vuodentakaisesta 5.94 miljardiin euroon. Tosin viime vuonna 2Q:lla Ericsson teki silloisella vaihtokurssilla 6.4 miljardin euron liikevaihdon joten siihen nähden laskua tuli aika reilusti. Markkina odotti selvää liikevaihdon laskua (kruunuissa) mutta Lähi-Idän, Kiinan ja Intian markkina-alueet yllättivät ja USA:ssa operaattoreiden panostus uusiin verkkoihin ja kapasiteettiin saivat liikevaihdon kruunuissa melkein nousuun. Samat elementit ovat olemassa myös Nokia Networksin osalta, tosin Pohjois-Amerikassa sillä on selvästi pienempi markkinaosuus kuin Ericssonilla. Ericssonin bruttokate oli 36.4 prosenttia missä oli 0.1%-yksikön lasku ed. kvartaalilta. Uskoisin että Nokia Networksin marginaali on jälleen parempi kuten myös operatiivinen voittomarginaali. Ericsson pystyi omaansa nostamaan nyt 7.3%:iin. Posiitivista kassavirtaa syntyi 230 miljoonaa euroa. Operatiivinen voitto parani selvästi 430 miljoonaan euroon.

Ericsson kertoi että uudet viimeaikaiset tilaukset alkavat näkyä 2H:n aikana liikevaihdossa. Samaa totesi Rajeev Suri jo aiemmin Nokia Networksin osalta.

Ericssonin kommentti: “After a slow start of the year, we are executing on previously awarded 4G/LTE contracts in Mainland China and Taiwan. Furthermore, the investment climate in India is improving following the concluded spectrum auctions and government elections held in May.“. Koko raportti luettavissa täältä.

Ericssonin raportti nosti myös Nokian osaketta liki 2% eikä ihme sillä samat elementit mitkä toivat Ericssonille tulosyllätyksen ovat myös Nokia Networksin osalta. Nokia julkaisee tuloksensa ensi viikon torstaina 24.7. Omistan Nokiaa ja uskoisin että se kykenee parantamaan tulostaan kivasti erityisesti 2H aikana, mielenkiintoista on nähdä miten nuo yritysostot tulevat vaikuttamaan tulokseen pitkässä juoksussa.

Advertisements

Tags: ,

2 Responses to “Ericssonin 2Q yllätti positiivisesti”

  1. Nokia ylitti odotukset 2Q:lla ja antoi posarin | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] divisioonan liikevaihto oli 1.36 miljardia euroa (vuotta aiemmin 1.28 miljardia). Kasvua siis 6%. Tätä vähän ennakoinkin. Isot LTE ja 3G tilaukset alkavat näkyä pikkuhiljaa liikevaihdossa ja voitoissa. Operatiivinen […]

  2. Nokia Networks vs. Ericsson 2Q 2014 | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Ericssonin 1Q tulokseen ja linkki Nokian ja Nokia Networksin (NET) 1Q tulokseen. Kruunun vaihtokurssina euroiksi käytin 1 […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: