Matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa

Nyt alkaa näyttää erityisen pahalta Ukrainassa. Malesialainen matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainan separatistien hallitsemalla alueella venäläisvalmisteisilla ilmatorjuntaohjuksilla. Separatistit ehtivät jo iloita ja hehkuttaa alas ammutusta Ukrainan armeijan kuljetuskoneesta kunnes tajusivat ampuneensa alas siviilikoneen. 300 kuolleen joukossa oli ilmeisesti 23 amerikkalaista, yhdeksän brittiä ja kymmeniä hollantilaisia sekä malesialaisia. Kuolleita on 278 joista eniten 173 on Hollannista, Malesiasta 44, 27 Australiasta, 12 Indonesiasta, 9 UK:sta, 4 Saksasta, 4 Belgiasta, 3 Filippiineiltä, yksi Kanadasta ja yksi Uudesta Seelannista. Suuri osa matkustajista oli AIDS tutkijoita jotka olivat matkalla AIDS seminaariin Australiaan. On selvää että Ukrainan armeija ei ohjuksilla koneita ammu kun ainoat koneet jotka siellä lentää on Ukrainan armeijan koneita joten joko venäläiset tai separatistit (venäläisillä aseilla ja koulutuksella ja mahdollisesti miehistöllä) koneen alas ampuivat.

Tämä tulee varmasti kiristämään ilmapiiriä entisestään ja eskaloimaan asioita. Juuri eilen astui voimaan uusia pakotteita Venäjää vastaan ja tämän tapauksen myötä niitä tulee varmasti lisää. Pörssikurssit reagoivat aika voimakkaasti tähän ja kurssit laskivat laajalla rintamalla maailman pörsseissä. Taitaa Venäjä-sidonnaiset osakkeet olla huono idea vastaisuudessakin. Taidan laittaa Nokian Renkaiden osakkeiden osto-ohjelmani jäihin vähäksi aikaa.

Sinällään naurettavaa venäläistä propagandaa sai lukea RT kanavan webbisivuilla joiden mukaan kohteena olisi ollut Putin jonka kone lensi puoli tuntia myöhemmin samalla reitillä. Flightradarin mukaan Putinin kone ei ole tänään liikkunut mihinkään.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: