Hermo ei pitänyt, ostin Nokian Renkaita

Nokian Renkaat jatkoi tänään laskuaan ja jatkoin varovasti osto-ohjelmaani vaikka piti ostaa seuraavaksi aikaisintaan vasta ensi viikon tulosjulkistuksen jälkeen. Tänään oli yleinen laskupäivä ja Nokian Renkaat laski keskimääräistä enemmän eli kolme prosenttia mikä liipaisi ostoni liikkeelle. Mikäli ensi viikon tulosjulkistuksessa ei mitään yllättävää tule eikä firma anna negatiivista ohjeistusta loppuvuodelle Ukrainan kriisin takia niin kurssi pomppaa aika komeesti ylöspäin. Nokian Renkaat on myös todennäköisesti saamassa verottajalta rahojaan takaisin 73 miljoonaa euroa jotka se joutui maksamaan helmikuussa.

Katsotaan nyt aloitinko ostot liian aikaisin. Kurssi on nyt 26 euroa. Vuoden alussa oltiin 36 eurossa ja marraskuussa 38 eurossa joten ainakin merkittävästi tuota halvemmalla olen ostoja nyt tehnyt.

Advertisements

Tags:

7 Responses to “Hermo ei pitänyt, ostin Nokian Renkaita”

 1. Aargh! Says:

  Samassa veneessä ollaan. Pitkällistä laskua katselleena päätin lyödä vetoa siitä ettei Putin komenna armeijaa rajan yli. Ostelin perjantaina useamman erän alle 26€ hinnalla.

  Mielestäni osakkeessa hinnoitellaan nyt muutakin kuin pelkkää Venäjän liiketoiminnan tuloksen laskemista

  • Laimea Silli Says:

   Saas nähdä millainen tulos ja erityisesti millainen ennuste firmalta tulee ja saako NR verottajalta takaisin sen noin 100 miljoonaa euroa.

 2. Aargh! Says:

  Nokian Renkaat täyttää kaikki minun tuottovaatimus- ja turvamarginaalikriteerit kirkkaasti tällä hinnalla. Arvioitavaksi jäi vain poliittinen riski. Tein oman analyysini ja ostin.

  Vaikka ensi osari ei olisi loistava, niin se ei paljon yhtiön pidemmän aikavälin sijoituscasea heiluta. Ja odottavalle tarjoillaan näillä hinnoilla yli 6% osinkotuottoa odotusajalle.

  • Laimea Silli Says:

   Juuri näin! Ja firmalla on hyvä track record ja kasvunvaraa on vielä jäljellä edellyttäen että Venäjän kriisi ei pilaa kaikkea

 3. Aargh! Says:

  Osari oli mielestäni ihan kohtalainen ja tukee pidemmän aikavälin sijoituscasea. Alkuvuoden liikevaihdon laskusta iso osa selittyy valuuttakursseilla ja länsimarkkinat olivat voimakkaassa kasvussa. Muu Eurooppa +14,4% ja Pohjois-Amerikka +29,6%.

  Yhtiössä ei siis ole mitään vikaa ja kasvutarina jatkuu. Vaikeudet ovat markkina, ei yhtiökohtaisia. Yleensä hyvä aika ostaa…

  Voi toki laskea tänään mutta omissa laskelmissani osakkeen oikea hinta on vähintään 32€, joten aion katsella rauhassa tai ehkä lisäillä vielä vähän.

 4. Aargh! Says:

  Laskee varmaan aika kovaa. Ennusteet olivat yläkantissa, joten ei tässä varmastikkaan ajoitus ihan nappiin mennyt. Toisaalta joskus Venäjän markkinankin on käännyttävä ja firma vahvistaa toimintaansa länsimarkkinoilla. Lyhyellä tähtäimellä shorttareilla ei kyllä taida tulla kiire sulkea positioitaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: