Nokia ilmoitti ostavansa osan Panasonicin langattomista toiminnoista

Nokia tiedotti tänään ostavansa Panasonicin langattomat bisnekset tai ainakin osan niistä. “The agreement covers Panasonic’s mobile phone (LTE/3G) wireless base station system business for mobile operators and related wireless equipment system business.“. Tiedä sitten onko Pansulla ollut jotain 2G toimintaa vielä mikä jäisi sitten kaupan ulkopuolelle vai mikä on se osa joka ei diiliin kuulu. Panasonicin työntekijät siirtyvät kaupan mukana Nokialle.


Tämän Arvopaperin uutisen mukaan Nokialla on Japanissa 26% markkinaosuus langattomissa verkoissa ja se on markkinajohtaja Japanissa. Panasonicilla on Japanissa 9% markkinaosuus. Nokian asema maassa siis vahvistuu entisestään ja se on todella merkittävä asia. Japanin verkkosopimuksissa on katteet kohdillaan ja asiakkaat ovat vaativia. Toisaalta huonolla laadulla ei siellä kauppaa synny mikä on hyvä referenssi kaupoissa kaikkialla muualla. Nokia saa kaupan myötä oven auki nyt kunnolla myös Japanin suurimman operaattorin DoCoMo:n osalta. Uskoisin että Nokia pystyy myös hyödyntämään Panasonicin innovaatioita ja patenttiportofoliota globaalisti (mikäli nuo patentit nyt ovat osa kauppaa).

Kauppa näyttää hyvältä (tosin hintaa ei kerrottu) ja toteutunee sitten tammikuun 1. päivä 2015 mikäli kilpailuviranomaiset hyväksyntänsä antavat. Kaupan myötä liikevaihto tulee sitten osaltaa kasvamaan ensi vuoden alusta lähtien. Tässä myös Nikkei Asia Review:n näkemys kaupasta.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: