T-Mobilesta ostokisa? Softbankin osake hermoili

Hieman yllätyin kun avasin Nordnetin salkun ja tsekkasin että salkku on ikävässä laskussa tänäänkin. Kuvittelin että tänään olisi ollut nousupäivä. Tarkempi tarkastelu osoitti että osakkeeni olivat vähiin päin selvässä nousussa mutta Softbank oli yli 4% laskussa. Ekaksi ajattelin että firmalta on tullut negari tai Ali Baban annin tiimoilta on tullut jotain negatiivista ulos mutta pikaisen googlauksen perusteella ei mitään sellaista. Noh, syykin sitten löytyi. Ranskalainen Lliad oli jättänyt jo myöhään perjantaina kilpailevan ostotarjouksen amerikkalaisesta operaattorista T-Mobilesta jota myös Softbankin omistama Sprint havittelee. Sprintin tarjous on 24 miljardia dollaria koko firmasta kun Lliad tarjoaa 56% osuudesta 16 miljardia dollaria. Tuolla hinnalla koko T-Mobilen hinnaksi muodostuisi 28.6 miljardia dollaria. Tarjoukset eivät ihan vastaa toisiaan mutta jos tämä siis aiheuttaa hintakilpailun niin Softbank joutuu jokusen miljardin kenties kaivamaan kuvettaan lisää ja joutuu siis ottamaan lisää velkaa.

Sinällään kilpailuviranomaisilla ei olisi mitään vaikeuksia hyväksyä tuota Lliadin tarjousta kun kilpailuasetelma ei muuttuisi kuluttajien vinkkelistä mitenkään mutta Softbankilla on edelleen riski että tehty tarjous kilpistyy kilpailuviranomaisiin (kun kaksi operaattoria yhdistyy) jolloin Softbankille jää luu kouraan ja joutuu maksamaan T-Mobilelle korvauksen peruuntuneesta kaupasta.

Pikaisen pähkäilyn jälkeen päätin ostaa hieman lisää Softbankin osakkeita.  Ali Baba on se draiveri mikä osaketta lähitulevaisuudessa nostaa (jos on nostaakseen) ja tämä T-Mobile kuvio on sivuosassa. Toki sillä on merkitystä jos Softbank ottaa lisää riskiä ja lähtee tarjoustaan korottamaan. Softbankin osake päätyi Saksassa 3.56% miinukselle ja koko salkku 0.6% miinukselle. Se oli sitten jo kolmas laskupäivä putkeen. USA:ssa Softbankin osake jäi nähdekseni korkeammalla kuin mitä sulki Saksassa.

Nokia on muuten lliadin Ranskan verkon (FREE) ainoa toimittaja ja T-Mobilessa iso toimittaja ja Softbank on sille tärkeä asiakas Japanissa ja se on nyt myös Sprintin verkkotoimittaja USA:ssa joten mielenkiintoisia kuvioita myös Nokian osalta.

Advertisements

Tags: , , , ,

One Response to “T-Mobilesta ostokisa? Softbankin osake hermoili”

  1. Sprinti (Softbank) luopuu aikeista hankkia T-Mobile | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Saapas nähdä päätyykö tuo T-Mobile nyt sitten enemmistöltään ranskalaisille, Lliad SA:lle. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: