Nokialla nyt useita nousudraivereita

Nokian osake on ollut ja tulee uskoakseni myös olemaan myötätuulessa lähiaikoina. Tässä listaus syistä:

 • Nokia osake tullaan lisäämään takaisin Euro Stoxx 50 indeksiin 22.9. Tuo tulee Taloussanomien jutun mukaan lisäämään Nokian osakkeiden kysyntää ko. päivänä huomattavasti ja indeksirahastot ostaisivat Nokian osakkeita tuon takia 126 miljoonaa kappaletta mikä vastaa kahdeksan normaalin pörssipäivän vaihtoa. Sinällään jotenkin omituista että samalla indeksistä putoaa pois Ericsson.
 • Nokia tiedotti että Samsung on valinnut Nokian HERE kartat Tizen käyttöjärjestelmäänsä ja myös Galaxy-malleihin tulee HERE sovellus
 • Nokia tulee samaan ilmeisesti miljardikaupalla rahaa Samsungilta ja LG:ltä kun ristiinlisensiointia ei enää tarvita. Nokian ei siis tarvitse enää maksaa muille luurivalmistajille heidän lisensseistään jotta voisi myydä omia kännyköitä ja Nokia voi rahastaa paremmin omia lisenssejään. Tämä toteutuu tosin vasta ensi vuoden puolella mutta odotukset ovat suuret että patenttibisnes tulee nostamaan tuottojaan selvästi ensi vuonna. Eikä korealaiset firmat ole ainoita, tämä koskee kaikkia luurivalmistajia. Kirjoitin tästä tuottopotentiaalista jo tuoreeltaan heti sen jälkeen kun Nokia ilmoitti myyvänsä luurit Microsoftille. Analyysinä näyttää osuneen oikeaan. “Patentit tuottavat nyt 0.5 miljardia euroa vuodessa. Ristiinlisensiointisoppareiden poistuminen tulee uskoakseni lisäämään tuottoa likemmäs jopa miljardia euroa vuodessa. Eiköhän patenttien kokonaisarvo ole luokkaa 3-4 miljardia euroa vähintään eli vähintään euro per osake“. Lokakuussa 2013 kirjoittelin patenteista näin.
 • Nokian omien osakkeiden osto-ohjelma tulee poistamaan osakkeita tarjonnasta ja lisää kysyntää. Keskimäärin on osteltu sellaiset vajaa 800 000 kappaletta. Tosin näyttää siltä että viimeinen omien osakkeiden osto on tapahtunut 15.8 eli nyt on ostot tauolla jostain syystä.
 • Verkkopuolella yhtiö näyttäisi napsivan tilauksia mukavaan tahtiin.

Mikäs tätä on omistaessa. Osake on salkkuni toiseksi suurin yksittäinen sijoitus.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

8 Responses to “Nokialla nyt useita nousudraivereita”

 1. joonas Says:

  Ei ole takaisinostot loppuneet, löytyy päivittäin esim. täältä: http://www.nasdaqomxnordic.com/ –> yhtiötiedotteet

 2. voleur Says:

  Ei kai Ericsson ko indeksistä tipu, kun ruotsalaisena yhtiönä ei voi edes päästä siihen. (kruunut vs eurot).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: