Ollaankohan lähellä pohjia jo?

Tänään tuli kaksi tulosvaroitusta: YIT:ltä ja Stockmannilta. Kumpikaan eivät olleet mitään yllätyksiä. Molempien kurssit päättyivät selvään nousuun. YIT +2.61% ja Stockmann B +2.74%. Muutenkin indeksit olivat tänään nousussa Euroopassa ja USA on tätä kirjoittaessa yhdeksän aikaan illalla selvässä nousussa. Jokohan lokakuun lasku oli tässä?

Advertisements

Tags: ,

7 Responses to “Ollaankohan lähellä pohjia jo?”

 1. fiksuasijoittamista Says:

  Ensinnäkin haluan sanoa, että sun kirjoituksia on mielenkiintoista lukea. Itsekin aloittelen sijoitusblogin (fiksuasijoittamista.wordpress.com) kirjoittamista, mutta yleisemmällä tasolla.

  Itse näen sijoittamisen pidempiaikaisena toimintana enkä seuraa tai yritä etsiä tarkkaan pohjia tai huippuja. Se on ihan arpapeliä kuitenkin :). Ajallinen hajauttaminen on mielestäni paras vaihtoehto ainakin meille, jotka emme työksemme seuraa kursseja ja niihin vaikuttavia uutisia.

  • Laimea Silli Says:

   Juurikin näin. Onnittelut blogin aloittamisesta ja onnea sijoituksiin! Onko sulla tarkoitus avata blogissasi myös omia sijoituksiasi ja salkkuasi vai käsitellä sijoittamista yleisellä tasolla?

   • fiksuasijoittamista Says:

    Kiitos!

    Vaikka parista ensimmäisestä postauksestani voisikin niin päätellä, tarkoitus ei kuitenkaan ole kirjoitella pelkästään sijoittamisen perusteita. Sellaisia artikkeleita ja blogeja on jo ihan riittävästi.

    Perusasioista ajattelin kuitenkin aloitella. Jatko ehkä enemmän sen mukaan, mitä mielessä milloinkin liikkuu. Ehkä kuitenkin enemmän olen ajatellut kirjoittaa pohdiskelevaa ja ajatuksiaherättävää tarinaa. En ole tarkemmin miettinyt omasta salkusta kertomista, mutta eipä sekään ole poissuljettu vaihtoehto. Ihan oppikirjan mukainen salkkuni ei ole… 🙂

    • Laimea Silli Says:

     Suosittelen kyllä että avaat oman salkkusi ja kaikki kaupat perusteluineen blogiin. Se on varsin opettavaista ja hyödyllistä.

     • fiksuasijoittamista Says:

      Ok kiitos, mietin tätä. Omat sijoitukseni tosin ovat aika tylsiä ja “varmoja” – jos varmaa sijoitusta nyt on olemassakaan…

      • Laimea Silli Says:

       Tylsä ja varma kuulostaa hyvältä tasaiselta tuotolta. Sitä varmaan aika moni sijoittaja hakee, erityisesti vanhemmat ihmiset. Kyllä varmaan moni olisi kiinnostunut lukemaan blogia joka keskittyy tuollaisiin sijoituksiin.

 2. Uskomaton loppukiri nosti salkkuni plussalle lokakuussa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] Kuun puolivälin kohdilla ei kauheen iloiset fiilikset olleet mutta melko onnistuneesti pyöräytin hiukan salkkua. Myin Valmetit pois 8.10, FXI (Kiina) ETF:t pois 8.10, EWM (Malesia) ETF:t pois 9.10 ja Sammon osakkeet 10.10. Myynnit siis laskun alkuvaiheessa ja jos lasku olisi jatkunut syvemmäs olisi ollut käteistä ostaa halventuvia laatuosakkeita rutkasti. Mulla taisi parhaimmillaan olla käteistä yli neljäsosa salkusta. Ostopuolella häärin ensiksi jo 6.10 Sandvinen osakeen ostolaidalla. Ajoitus ei täysin onnistunut, jos olisi malttanut edes pari päivää tai viikon niin lasku olisi ollut parhaimmillaan. Nuo ostot taisi osua tuohon alkukuun nousupiikkiin. 15.10 eli tuossa pahimman laskun aikaan napsin Nokian Renkaita reppuun. Tämäkään osto ei kyllä ihan nappiin mennyt kun huono tulos niisti tänään kurssista pois 8.32%. Eilinen päätöskurssi oli 24.53 euroa eli tuo uusin ostos oli silloin ihan mukavasti plussalla. UHS:n osakkeita ostin 17.10 lisäerän ja samoin EMC:n osakkeita ostin ensimmäisen erän reppuun 17.10.  Nokiaa ostin tulosjulkistuksen jälkeisenä päivänä hieman lisää 24.10 ja kuun viimeinen kauppa oli eilen 30.10 EMC:n osakkeiden lisätankkaus. Käteistä on vielä 8% jäljellä. Tarkoitus on upottaa ne osakkeisiin marraskuun alkupuolella ja valmistautua vuoden kahteen parhaimpaan nousukuukauteen eli joulu- ja tammikuuhun täydellä repulla. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: