Hurjaa heilahtelua pörsseissä

Tänään oli todellinen laskittelupäivä Helsingin pörssissä. Nokiakin putosi yli 5% ja USA:n pörssit avasivat syvään laskuun. Tätä kirjoittaessa juuri kun kaupankäynti USA:ssa päättyi on tilanne se että Nasadaq toipui lähellä nollaa ja muut indeksit jäivät noin prosentin laskuun. Volatitiliteetti-indeksi VIX oli tänään jo 30% nousussa mutta nousu hyytyi lopulta “vain” 14%:iin. Vähän poltteli ostonappi mutta Nokian Renkaiden lisäksi en muita osakkeita ostanut. Eiköhän tämä hermoilu ja heilahtelu vielä jatku jonkun aikaa. Ensi viikolla taidan ostaa seuraavaksi.

Netflix julkisti tänään 3Q tuloksensa ja kuten aiemmin olen kirjoittanut on yhtiön arvostustaso sellainen että se ei kestä pienintäkään pettymystä. Nyt sellaisen pettymyksen tuotti se että uusia asiakkaita ei tullutkaan ihan odotetusti ja kurssi on jälkipörssissä 25% laskussa ja kutakuinkin samoissa 330 dollarin hinnoissa mihin omani myin. Päivän päätöskurssi oli 448 dollaria (52 viikon huiput 489 dollaria). Melkoinen pudotus siis. Pitäisiköhän nyt muina miehinä hypätä takaisin kyytiin kuin mitään ei olisi tässä välissä tapahtunut? 🙂

Nettineutraliteetista Netflix kommentoi seuraavasti: “Strong Net Neutrality. We continue to focus on strong net neutrality, including interconnection, to prevent large ISPs from holding our joint customers hostage with poor performance in order to extract payments from us, other Internet content firms, and Internet transit supplier s such as Level 3 and Cogent. We’ve increased awareness of this issue globally. Our efforts have helped generate a record breaking number of comments to the FCC in favor of net neutrality, while in Europe policymakers are beginning to focus on this issue. We will continue to advocate for the US government to block the merger of Comcast/TWC or, at the very least, prevent a combined entity from charging for interconnection.

Nettineutraliteetti on aika isolla painolla Netflixin tiedotteessa, mikä kuvaa kuinka isoista asioista on kyse. Toteutuessaan nettineutraliteetin rikkominen on lupa painaa rahaa Sandvinelle.

Advertisements

Tags: ,

3 Responses to “Hurjaa heilahtelua pörsseissä”

 1. kottero Says:

  Käytätkö jotain järjestelmää ostojen ajoittamiseen (value averaging, joku tunnusluku, tms) vai etenetkö ns. perstuntumalla?

  • Laimea Silli Says:

   Katson tunnusluvut läpi, harvoin myös liukuvien keskiarvojen avulla koitan hahmottaa ostoajankohtaa tai myyntiajankohtaa ja sitten perstuntumalla. Tärkeintä on kuitenkin yhtiö, sen näkymät ja taloudellinen tilanne.

   Tälläisissä voimakkaissa laskuissa sopulilauma painaa menemään ja siinä on turha tuijottaa tunnuslukuja. On kaksi vaihtoehtoa: myydä heti tai holdata koko myrskyn yli ja kenties vielä ostaa halvemmalla lisää. Ja ostot kannattaa ajallisesti hajauttaa kun ei kuitenkin osaa ajoittaa ihan sinne absoluuttiseen pohjaan.

 2. Uskomaton loppukiri nosti salkkuni plussalle lokakuussa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] puolivälin kohdilla ei kauheen iloiset fiilikset olleet mutta melko onnistuneesti pyöräytin hiukan salkkua. Myin Valmetit pois 8.10, FXI (Kiina) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: