Nappasin hiukan lisää Nokian Renkaita reppuun

Törmäsin eilen illalla uutiseen Ylen webbisivuilla jonka mukaan talouspakotteiden löysäämisestä jo keskustellaan ja ne voisivat jopa toteutua lähiaikoina. Venäjä on vetämässä joukkojaan Ukrainasta ja jos se täyttää ehdot joita USA ja EU ovat asettaneet alkavat pakotteiden purkamiset ja tämä toki tulee sitten heijastumaan ennemmin tai myöhemmin myös Venäjä-sidonnaisiin Suomi-firmoihin kuten Nokian Renkaisiin. Toki näistä pakotteista ja ruplan heikkenemisestä aiheutunut kuoppa ei ihan heti täyty.

Toinen syy ostopäätöksen takana oli eiliset tulosvaroitukset YIT:ltä ja Stockmannilta tai lähinnä kurssivaikutus niihin. Molempien kurssit nousivat varoituksen jälkeen selvästi. Varoitus oli siis jo hinnoiteltu kurssiin. Kenties näin on Nokian Renkaidenkin osalta eli nämä Venäjä-vaikeudet on jo hinnoiteltu kurssiin? Niin tai näin niin hieman Renkaita ostin. Osinkotuotto tämän kevään osingolla 1.45 euroa on jo 6% ja voi hyvin olla että NR makselee suurempaa osinkoa ensi keväänä kun saanee verottajalta rahojaan takaisin.

Toisaalta öljyn hinnan lasku ei kyllä tule tekemään hyvää Venäjän taloudelle.

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “Nappasin hiukan lisää Nokian Renkaita reppuun”

  1. Uskomaton loppukiri nosti salkkuni plussalle lokakuussa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] viikon niin lasku olisi ollut parhaimmillaan. Nuo ostot taisi osua tuohon alkukuun nousupiikkiin. 15.10 eli tuossa pahimman laskun aikaan napsin Nokian Renkaita reppuun. Tämäkään osto ei kyllä ihan nappiin mennyt kun huono tulos niisti tänään kurssista pois […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: