Ostin ensimmäisen erän EMC:n osakkeita

Ostin tänään ensimmäisen erän EMC:n osakkeita NYSEstä. Firma on mukana tallennustuotteiden ja -palveluiden tarjoamisessa niin kuluttajille kuin yhtiöille. Se tarjoaa sekä fyysisiä tallennuslaitteita että myös pilvitallennusta ja on alansa suurimpia yhtiöitä. Kilpailijoita sillä on mm. IBM ja HP ja pilvipuolella Amazon jne. Yhtiö omistaa myäs RSA Security – yhtiön.

EMC:llä on 60 000 työntekijää ja sen markkina-arvo on 55 miljardia dollaria. EMC omistaa 80% VMWaresta jonka markkina-arvo on 39 miljardia dollaria USA:n pörssissä. Hyvät kaupat EMC teki aikanaan kun osti VMWaren vuonna 2004 700 miljoonalla dollarilla. Tämä onkin kiinnostavin ja nopeimmin kasvava osa EMC:stä. Erilaisia spekulaatioita on liikkunut ja tulee liikkumaan ja mikäli jotain yrityskauppoja / fuusioita nähdään voi sillä olla merkittävä vaikutus kurssiin.VMWare toi viime vuonna 22% EMC:n 23.2 miljardin dollarin liikevaihdosta. VMWaren kasvu on ollut viimeiset kolme vuotta seuraavannäköistä:

 • Vuonna 2011 liikevaihto 3.8 miljardia dollaria
 • Vuonna 2012 liikevaihto 4.6 miljardia dollaria
 • Vuonna 2013 liikevaihto 5.2 miljardia dollaria

Mitä se VMWare sitten tekee? Yhtiö on yksi merkittävimpiä toimijoita pilvi- ja virtualisointipalveluissa ja -ohjelmistoissa. Wikipedia-linkistä lisää infoa aiheesta. Maailma on liikkumassa yhä enemmän virtualisoituihin palveluihin. Yhtiöiden ei tarvitse keskittyä ylläpitämään omia servereitä vaan ajaa niiden päällä toimivassa virtuaalikoneessa haluamiaan palveluita jotka skaalautuvat tarpeen mukaan. Yhtä uusia palveluita tullaan tulevaisuudessa ajamaan virtuaalikoneissa ja ala kasvaa. Kasvusta tässä: “A ResearchandMarkets report predicted that the global client virtualization market is projected to expand at a compound annual growth rate of 46 percent through 2018. The firm indicated that the use of cloud computing and cloud-based applications is a major reason behind such a high CAGR.“. Melko hurjaa kasvua on siis tulossa useamman vuoden ajan.

EMC:n PE-luku on nyt noin 22 ja ensi vuoden arvioidulla tuloksella alle 13. Jos firman tulos kasvaa ensi vuonna ennustetusti, on firma halvahko. Osinkotuotto (maksaa osingot joka kvartaali) on nyt hieman vajaa 2%. 2Q tulosjulkistus tässä ja tässä linkki tulosjulkistuksen esitysmaterialiin . Firmalla on 3 miljardin dollarin omien osakkeiden osto/mitätöintiohjelma käynnissä tänä vuonna. 2Q tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiö ilmoitti kasvattavansa ohjelmaa kahdesta miljardista kolmeen. EMC:llä on 14.6 miljardia dollaria rahaa ja sijoituksia.  Yhtiön sijoituksista mainittakoon. Potentiaali liikevaihdon osalta noissa kaikissa on yli miljardi dollaria:

 • Nicira / NSX
 • AirWatch
 • Pivotal
 • ViPR / ECS
 • XtremIO / ScaleIO
 • DSSD

Aika hyvin näyttäisi olevan paletti kasassa virtualisoinnin osalta ja datan tallennuspalveluissahan se on jo vanha kettu. Tämä voisi olla osake ja firma pidempäänkiin omistukseen.

 

 

Advertisements

Tags: , , , , ,

9 Responses to “Ostin ensimmäisen erän EMC:n osakkeita”

 1. Pasi Says:

  Katselppas seuraavaksi tuohon tallennuksen päälle Splunkia, Big Dataa, yrityksen operatiivista tietoa, BI -Analytiikkaa, raportointia ja tietoturva tuotetta sopivassa paketissa, melkoinen sveitsiläinen linkkuveitsi datan analysointiin. Lisäksi arkkitehtuuri mahdollistaa kolmannen osapuolen ohjelmistot tuohon päälle ominan applikaatioinaan ja jo nyt niitä on monelta isolta ohjelmistovalmistajalta. Erityisesti Internet of Things tai Internet of Everything tuo mukanaan vaan lisää tuota datan määrää ja sen analysointiin tarvittavaa kapasiteettia. Seuraavat 5 vuotta ja kurssi on vähintään 10 kertainen.

 2. Laimea Silli Says:

  Hmmm… IBM:n tulos tuli tänään ja se oli pettymys markkinoille. IBM kuitenkin kommentoi näin: “Cloud revenue up more than 50 percent year-to-date;
  For cloud delivered as a service, up 80 percent year-to-date with a third-quarter annual run rate of $3.1 billion”.

  Samaten SAP antoi varoituksen: http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/sap+varoitti+koko+vuoden+tuloksestaan++syyna+pilvi/a1021215

  “Yhtiön mukaan pilven käyttöönoton vauhti on osoittautunut odotettua vilkkaammaksi, mikä taas on vähentänyt sen muiden tuotteiden myyntiä. SAPin mukaan kohonnut pilvimyynti näkyisi positiivisena kasvuna tulevien vuosineljännesten tuloksessa. Yhtiö ei aio hidastaa pilven kasvua millään lailla, vaan lyövänsä ”tallan pohjaan”, kertoo talousjohtaja Luka Mucic.

  Tämän luulisi olevan erittäin positiivinen asia EMC:lle, erityisesti VMWarelle.

 3. kepa Says:

  VMWaressa pelkaan etta KVM ‘ilmaisena’ syo lounaan: https://www.mirantis.com/blog/vmware-vs-kvm-openstack-hypervisor-race-heats-2/

 4. Pasi Says:

  kyllähän VMware on ollut jo pitkään vahva virtualisointialustana mutta myös muita pelureita on tosiaan tulossa vahvasti mukaan ja itse näen myös melko riskialtiina VMwaren kasvun mahdollisuudet. “Ilmaisia” vaihtoehtoja on useitakin KVM, XEN, ja myös Microsoftilla on omat hybervisorit ja cloudialustat
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hypervisor, myöskään isoista cloudi alustoista amazon AWS, Azure yms. ei käytetä juurikaan vmwaren tuotteita vaan ne on rakennettu “open source” alustojen päälle ja mm. Netflix tuo jatkuvasti yleiseen jakeluun pilvipalveluihin liittyvien hallintaväleineiden ilmaisia vaihtoehtoja, jolloin syödään niitä VMwaren maksullisten tuotteiden ominaisuuksia.

 5. Uskomaton loppukiri nosti salkkuni plussalle lokakuussa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] uusin ostos oli silloin ihan mukavasti plussalla. UHS:n osakkeita ostin 17.10 lisäerän ja samoin EMC:n osakkeita ostin ensimmäisen erän reppuun 17.10.  Nokiaa ostin tulosjulkistuksen jälkeisenä päivänä hieman lisää 24.10 ja kuun viimeinen […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: