Venäjä painoi Nokian Renkaiden 3Q 2014 kvartaalia

Nokian Renkaiden 3Q tulos jäi markkinoiden odotuksista, siitä huolimatta että Venäjää oli leivottu jo sisään näihin odotuksiin. Pääkohdat:

  • Nokian Renkaat –konsernin liikevaihto laski 8,2 % ja oli 327,7 MEUR (7-9/2013: 357,0 MEUR). Ilman valuuttakursimuutoksia (ruplan romahdus) olisi liikevaihto ollut 60 miljoonaa euroa suurempi eli yhtiö olisi kasvanut. Kappalemääräisesti rengasmyynti pysyi ennallaan vuoden takaiseen.
  • Liikevoitto heikkeni 24,6 % ja oli 72,1 MEUR (95,7 MEUR).
  • Liikevoittoprosentti oli 22,0 % (26,8 %). Liikevoittoprosentti olisi ollut 3.4% suurempi ilman valuuttakurssimuutoksia
  • Tilikauden voitto laski 24,6 % ja oli 53,4 MEUR (70,9).
  • Osakekohtainen tulos heikkeni 24,1 % ja oli 0,40 euroa (0,53 euroa).

Yhtiö myös antoi tarkensi koko vuotta koskevaa ennustetta: “Yhtiön liikevaihdon ja liikevoiton arvioidaan vuonna 2014 laskevan vuoteen 2013 verrattuna.Liikevoiton arvioidaan olevan 300-320 MEUR“. Käytännössä tuo on negari.

Venäjällä uusien autojen myyntimäärä laski 13%, Euroopassa automyynti kasvoi 6% ja Pohjoismaissa 9%. Henkilöautonrenkaiden kokonaismarkkina laski 2%, raskaat renkaat ovat alkaneet elpyä. Raaka-aineiden hinnat ovat laskeneet ja taitavat laskea lähitulevaisuudessakin.

Venäjä tulee painamaan Nokian Renkaita vastaisuudessakin mutta Venäjä elpyy aikanaan ja sitten menään taas. Venäjän nousua odotellessa Nokian Renkailla on kasvumahdollisuuksia Euroopassa ja USA:ssa ja se voittanee verokiistansa verottajaa vastaan ja saanee 100 miljoonan veronpalautuksen jota se hyödyntää osinkojen maksamisessa.

Nokian Renkaiden osakekurssi romahti tänään 8.4% 22.47 euroon. Ei nyt mikään ihmeellinen yllätys kun markkinoiden odotuksista jäätiin sen verran. Saatan ostaa yhden lisäerän vielä mutta en nyt ainakaan ihan lähiaikoina jos vaikka ongelmat vielä Venäjällä pahenee. Uskoisin että muutaman vuoden sisällä kurssi voi hyvinkin olla 50-70% nykyistä korkeammalla.

Advertisements

Tags:

One Response to “Venäjä painoi Nokian Renkaiden 3Q 2014 kvartaalia”

  1. Uskomaton loppukiri nosti salkkuni plussalle lokakuussa | Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Laimean Sillin tarinoita sijoittamisesta ja vähän muustakin « Venäjä painoi Nokian Renkaiden 3Q 2014 kvartaalia […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: