Tänään tabletin julkaisi Jolla

Jolla julkaisi tänään oman ensimmäisen tablettinsa joka toimii yhtiön kehittämällä Sailfish OS:lla. Jolla tuo tabletin joukkorahoituksen myötä markkinoille. IndieGoGo:n kautta avattu ennakkomyynti pääsi tavoitteeseensa jo ensimmäisenä päivänä eikä päässyt päässyt vaan alkuperäinen kolmessa viikossa kerättävä rahamäärätavoite on jo melkein tuplautunut tänään. Kun aikaa on vielä jokunen tunti tätä vuorokautta jäljellä saattaa tavoite tuplaantua.

Tabletti on teknisesti ihan hyvän oloinen. Kamerapuolella ja akun kapasiteetissa sekä painossa Jollan tabletti häviää hieman Nokian N1 tabletille mutta ymmärtääkseni Sailfish OS kuluttaa vähemmän virtaa kuin Android. Näyttö vaikuttaa erinomaiselta. Ensimmäiset toimitukset tapahtuu kesäkuussa. En itse tällä kertaa osallistunut ennakkotilaukseen. Tarve toiselle tabletille ei ole kauhean akuutti, olisiko tuo vajaa 8″ tabletti oikea koko ja kumman tabletin sitten valitsisin jos tuohon 8″ kokoon päätyisin: Nokian N1 vai Jolla. Vaikea valinta olisi.

Nokia nousi eilen 3.3%, tänään se laski 3.43%. Melkoista heiluntaa. Ilmeisesti ainakin osasyy laskuun oli Morgan Stanleyn arvio Nokian haasteista. Tuosta arviosta voi olla montaa mieltä.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: