Marraskuu 2014 päättyi lievään laskuun

Marraskuu, vähän kuin toisinto lokakuulta. Ensin alkuun lyhyt nousu, sitten kuun puoliväliin tai vähän ylikin jatkunut lasku josta jyrkkä nousu kohti edelliskuun rajoja. Tällä kertaa vaan ei jääty plussalle vaikka siellä käytiinkin pari päivää ennen kuun loppua.

Kehitys1kkMarraskuussa tein kaksi kauppaa. Ensin ostin lisää EMC:tä ja sitten lisää Nokiaa CMD päivänä. Hävisin kaikille seuraamilleni indekseille selvästi ja toisena kuukautena peräkkäin. S&P500 nousi 2.5%, Nasdaq 3.5% ja OMX Hex Cap 3.7%.

Lokakuun voittajaosakkeet:

  • EMC +5.6% dollareissa. Mukavaa nousua ja olen ostanut lisää nouseviin kursseihin. Nyt vaan holdaillaan
  • Sandvine +2.9% dollareissa. Ja kun dollarikin marraskuussa vahvistui 0.6% euroon nähden niin arvonnousu vaan vahvistuu

Lokakuun luuseriosakkeet:

  • Softbank -7.7%. En ymmärrä tätä osaketta ollenkaan.
  • EWZ (Brasilia) ETF -3.2% dollareissa.

Öljyn hinta romahti marraskuussa ja sen mukana myös rupla. Johtuuko lasku Venäjän taloudellisesta painostuksesta ja öljysheikitkö yrittää lopettaa jenkkien liuskekaasu/öljybisnestä? Niin tai näin niin öljyn hinta on näin alhaisilla lukemilla ollut viimeksi joskus vuosia sitten. Periaatteessa tämän pitäisi boostata taloutta ja osakkeita kun kuljetuskustannukset ja raaka-ainekustannukset laskevat. Ihmiset saattavat muutenkin liikkua enemmän kun on halpaa. Moni taho rohmuaa öljyä varastoihin ja varmuusvarastoihin eli kuljetusfirmoissa riittää kiirettä.

Vuoden parhain aika omistaa osakkeita on käsillä. Joulukuu ja tammikuu. Uskon selvään nousuun ellei nyt synkempää kriisiä saa joku taho aikaa, kuten vaikkapa Putin.

 

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: