USO ETF jo alle 17.5 dollaria

Öljyn hinta syöksyi taas tänään alemmas viime viikolla nähdyn pienen rekyylin jälkeen ja USO ETF seurasi laskua. Tänään on kauppoja tehty USO:lla alimmillaan jo 17.42 dollarin hinnalla. Mutta kannattaako USO ETF:ää siltikään ostaa hyötyäkseen tulevasta öljyn hinnannoususta vai pitäisikö ostaa vaikkapa paria-kolmea eri öljyfirmaa ja kenties myös USO ETF:ää? Tämän artikkelin mukaan sijoitus USO ETF:ään on huono idea. Itse en ole vielä USO ETF:ää ostanut.

Tags: ,

5 Responses to “USO ETF jo alle 17.5 dollaria”

 1. Junnu Says:

  Itsekkin mielenkiinnolla seuraan tuota öljy-tilannetta,vaikka tämä ala ei sinänsä ole juurikaan tuttu. Osaatko sanoa/veikata, millaisella viiveellä tuo öljyn hinta näkyy noissa öljy-yhtiöiden kurssissa?

  -J-

 2. Jani Says:

  http://www.project-syndicate.org/commentary/oil-prices-ceiling-and-floor-by-anatole-kaletsky-2015-01

 3. Jani Says:

  Itse ymmärsin tuon tekstin niin, että kun öljyn kysyntä on kovaa niin tuottajat pystyy pitämään keinotekoisesti öljyn hintaa korkealla (öljy laskee/leikataan tuotantoa). Käytännössä tämä on toiminut niin että saudit on leikannut tuotantoa. Nyt tuota samaa yritettiin. Öljyn hinta laski, saudit leikkasi tuotantoa. Mutta kun saudit leikkasi tuotantoa niin jenkkien kasvava shale oil tuli sen tilalle markkinoille. Koska kaikki ei yhteisesti leikannut tuotantoa niin muut hyötyivät ja käyttivät hyväkseen saudien tuotantoleikkauksia. Saudit kyllästyi siihen ja sanoi et nyt öljyn hinta on vapaassa kilpailussa ja tuotannonleikkaukset tapahtuu sitä mukaa kun kannattamattomat tuottajat tippuu markkinoilta. Saudit tuottaa öljyä 20s tynnyri, ja shale oil on öljyn tuotannossa sieltä kalleimmasta päästä n. 50s. Eli tällä uudella saudien järjestyksellä tiputetaan kallein tuotanto pois eli usan shale oil. Sinänsä öljylle on tosin myös hintakatto kun hinta nousee yli 50s niin shale oil palaa takaisin markkinoille ja hinta laskee.

  Eli tulevatko hinnat enää lähiaikoina (vuosina) nousemaan?

  • Laimea Silli Says:

   Ihan hyvä kysymys. Olen samaa mieltä kirjoittamasi kanssa öljyn hinnanlaskun syistä. Itse uskon kuitenkin että öljyn hinta lähtee nousemaan. Sehän on kuitenkin uusiutumatonta ja näillä öljyn hinnoilla ei investoida uusien esiintymisen etsimiseen ja hyödyntämiseen ja voi olla muutama shale oil firma putoaa pois pelistä. Uskon siis että tarjonta tulee laskemaan lähivuosina ja siten hinta tulee nousemaan. Globaalitaloudelle nämä öljyn hinnat tulevat tarkoittamaan todella hyvää, toisaalta ajaako se sitten taas tuhlaamaan hiipuvia öljyvaroja sensijaan että käytettäisiin jotain muuta energianlähdettä. Sähköautojen läpimurto voi siirtyä ja Tesla voi mennä konkurssiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: