EKP täräytti salkkuni uuteen ennätykseen

Markkina osasi odottaa EKP:ltä isoa tukipakettia tänään ja osakemarkkina oli noussut jo useiden päivien ajan tätä ennakoiden, mutta EKP onnistui paketillaan silti yllättämään markkinat! Yllätys tarkoittaa kovaa kurssinousua ja salkkuni on tätä kirjoittaessa kello 22:10 (50 minuuttia USA:n pörssien sulkeutumiseen) peräti 3.72% nousussa! Se ei ole prosenteissa suurin päivänousu mutta euroissa mitattuna kyllä suurimpien nousupäivien joukossa. Tämä oli sellainen sijoituspäivä jota ei mistään hinnasta halua missata. Salkun pitkän ajan kehitykseen vaikuttaa yllättävän paljon se missaako vuoden parhaimmat nousupäivät, jollainen tämä oli. Vilkaiseppa vanha bloggaukseni vuodelta 2007.

Millaisen paketin EKP sitten julkisti? EKP alkaa maaliskuusta lähtien ostaa 60 miljardilla eurolla euromaiden sekä yksityisiä että julkisia velkakirjoja joka kuukausi. Euromaiden valtionvelkakirjoja keskuspankki alkaa ostaa maaliskuussa jälkimarkkinoilta. Tämä paketti tulee pitämään korot alhaalla, elvyttämään euromaiden taloutta ja heikentämään euroa mikä parantaa euromaiden kilpailukykyä. Euro heikkenikin tänään selvästi ja yhdellä eurolla saa enää 1.137 dollaria. Pariteetti häämöttää… Euro on kehittynyt juuri niin kuten olen arvellut ja strategiani siirtää sijoituksia osittain dollaripohjaiseksi ja toisaalta europohjaisina vain vientifirmoihin ja dollarin vahvistumisesta hyötyviin on hyödyttänyt ja tulee hyödyttämään salkkuani. Juuri nyt muuten salkkuni arvo on kasvanut joulukuun lopulta 6.5%. Alun haparoinnin ja hermoilun jälkeen tammikuu on ollut hieno tähän asti. Mutta ei nyt nuolaista ennenkuin tipahtaa. Tälläisen päivänousun päälle nähdään melko varmasti rekyyli. Huomenna pitää harkita velkavivun keventämistä lähelle nollaa lyhyen tähtäimen Metso-positio purkamalla. 6.5% on tämä positio nyt plussalla.

Vahvimmin salkussani nousivat tänään:

  • Nokian Renkaat +4.7%
  • Softbank +4.5% (salkkuni toiseksi suurin osake)
  • Nokia +3.6% (salkkuni suurin osake)
  • Google +3.3%
  • EMC +3%

Laskijoitakin oli peräti kaksi. PKC ja Sandvine jotka laskivat kumpikin alle prosentin. PKC on kyllä noussut viimeisen viikon aikana todella vahvasti.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: