Huomenaamulla tulee Softbankin tulos

Suurempaa yllätystä ei pitäisi tuloksen osalta kuitenkaan tulla kun Ali Baba jo ehti tuloksensa julkistaa kuten myös Sprint. Eli suuri osa firman tuloksesta on jo tiedossa.

MarketCapSprint julkaisi oman tuloksensa jo viime torstaina. 3Q tulosjulkistuksessaan Softbank ennusti Sprintin koko vuoden 2014 oikaistuksi EBITDA tulokseksi 5.8 – 5.9 miljardia dollaria. Tulos oli 4.26 miljardia dollaria mutta 4Q:lla Sprint kirjasi kertaluonteisen ja ei-kassavaikutteisen 2.1 miljardin dollarin suuruisen erän joka sisältää 1.9 miljardia dollaria Sprint-brändin alaskirjausta ja 200 miljoonaa dollaria Sprintin langallisen verkon arvon alaskirjausta. Ilman tätä alaskirjausta olisi Sprintin oikaistu EBITDA ollut 6.36 miljardia. Eli paremmin meni kuin odotettiin ellei sitten tuo 3Q:lla annettu ennuste jo ottanut huomioon osin tätä alaskirjausta. Sprintin kurssi on noussut 5. päivästä hieman tähän päivään.

Sprintin asiakasmäärä kasvoi jälleen. Nyt pre-paid asiakkaita tuli lisää 410 000 kappaletta, uusia postpaid-asiakkaita 30 000 edelliseen kvartaaliin nähden (vuoden takaiseen nähden tuli vielä laskua mutta käänne on nyt käsillä) ja Sprintin verkossa operoivien virtuaalioperaattoreiden asiakasmäärä kasvoi 527 000 kappaletta eli uusia asiakkaita tuli noin miljoona. Asiakkaita Sprintin verkossa on nyt 55.9 miljoonaa kappaletta.

Liikevaihto oli 9 miljardia dollaria eli 500 miljoonaa dollaria enemmän kuin ed. kvartaalilla.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: