Kurssit nousivat vahvasti helmikuussa 2015

Olipas hieno sijoituskuukausi. Kurssit nousivat vahvasti laajalla rintamalla ja oman salkkuni arvo nousi 6.76% (salkun lisäpääomasta putsattu tuotto oli 6.18%). Heinäkuusta 2007 alkaneen tiiviimmän seurannan ja tilastoinnin aikana vain yhtenätoista kuukautena 90 kuukauden aikana on salkun arvo noussut vahvemmin eli vain 12% kuukausista on tätä parempia. Viimeksi muuten näin hyvään salkun arvonnousuun olen päässyt syyskuussa 2013, jolloin salkun arvo nousi 11.8%.

Näin salkku eli helmikuussa:

Kehitys1kk

Mitenkä pärjäsin indeksejä vastaan? S&P500 nousi 5.5%, OMX Hex Cap nousi 5.6% ja Nasdaq nousi 7.1%. Ei nyt siis ihan huonosti mennyt tuohonkaan nähden.

Salkun arvo on nyt vajaa 12% korkeammalla kuin viime vuoden lopulla. Melkoisen vahva vuoden aloitus on siis kyseessä. Koko viime vuonna 2014 salkkuni arvo kasvoi 13.6% joten tätä vauhtia kun jatketaan niin jo maaliskuussa ylitetään viime vuoden arvonnousu. Jotenkin on sellainen fiilis että tätä vauhtia ei kurssit kyllä kauaa enää paahda vaan tullaan näkemään rekyyli. Kenties sitä ennen olisi syytä hieman myydä osakkeita niin saisi rahaa alelaarien kaapimiseen.

Salkun sankariosakkeet:

  • Nokian Renkaat +21%
  • EMC +12% dollareissa
  • UHS (Universal Health Services) +11% dollareissa
  • Sandvine +9% kanadan dollareissa
  • Nokia +5%
  • Google +4,5%
  • Fortum +8%, itse tosin sain nousua vain 4% kun hyppäsin kyytiin kesken matkan
  • Softbank +4%

Salkun luuseriosakkeet:

  • PKC -9%

Ilman PKC:n laskua olisi salkun arvo tainnut kasvaa enemmän mitä Nasdaq nousi.Mutta ei tässä pettynyt voi olla. Dollari vahvistui 0.8% kuun aikana joten se boostasi USA-omistusteni arvoa. Helmikuussa tein yhden kaupan, ostin kokonaan velkavivulla Fortumia kun katsoin että kurssi oli laskenut tuloksen jälkeen ja suhteessa osinkotuottoon hieman liikaa. Niin ja maksoin viime kuussa tekemäni omistusosuuden kasvun listaamattomassa yhtiössä X. Osinkoja ei helmikuussa tullut.

Tästä on hyvä jatkaa maaliskuulle, osingot alkavat irrota vasta huhtikuussa joten mikäli mitään isompia makro-ongelmia ei ilmene pitäisi kurssinousun jatkua. Tosin ei kylläkään samalla vauhdilla mitä helmikuussa.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: